Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Lokal surfer forstod ikke at dansk båd tog på vandet med 'rød alarm' - fire danskere druknede i kæmpe bølger

Det siger lokal surfer til B.T. Hun bor i byen Peniche, hvor den danske båd, fredag morgen, sejlede ud i 8 meter høje bølger. Surfer melder om »enorme bølger«, ingen andre sejlede ud i. De druknede er danskere: to mænd på 57 og 59 år og to kvinder på 46 og 61 år. Opdateret kl. 12.59.

 

Af Troels Lykke |

Kysten uden for byen, der ligger nord for Lissabon, er kendt for sine mange surfere og sejlbåde, var fredag tom for begge dele, siger hun. 

Dagen forinden havde lokale myndigheder udstedt 'rød alarm' og advaret om bølger op til otte meters højde, skriver The Portugal News.

»(Der var, red.) bestemt ikke en eneste surfer eller fiskerbåd i dag,« lyder det fredag fra kvinden, som selv har surfet i næsten 20 år, skriver B.T.

Vandet ud for Portugals kyst har de seneste dage været voldsomt som følge af stormen Ciaran, bemærker B.T.s kilde og siger om havet tilstand fredag:

»Det var enormt og noget rod. Super kraftfuldt. Hvidt vand fra bølger over alt.«

Alligevel valgte de fire personer at sætte sejl om morgenen. 

Båden kæntrede senere på dagen cirka en kilometer ud for Portugals kyst og blev fundet på en strand ved byen Santa Cruz lidt nord for Lissabon. 

Udenrigsministeriet: Fire døde danskere

Ifølge det portugisiske medie CM Jornal er der tale om to mænd på 57 og 59 år og to kvinder på 46 og 61 år. B.T. har endnu ikke fået dette bekræftet fra andre kilder. Men her lørdag formiddag oplyses det nu at alle om bord var danskere på den forliste sejlbåd.

Det oplyser Udenrigsministeriet til TV 2 lørdag.

- Udenrigsministeriet er bekendt med, at fire danskere er omkommet i Portugal. Udenrigsministeriet yder konsulær bistand i sagen. Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke oplyse yderligere, oplyser ministeriet til TV 2.

Opdateret kl. 12.59 lørdag.

Kilde. B.T. og TV 2

Se også tv fra  oprydningsarbejde fra stranden i Santa Cruz.

content-loader
content-loader
content-loader