Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Dansk båd kæntrede i brænding og drev i land ved Lissabon uden køl - to mænd og to kvinder er druknet

To mænd og to kvinder er døde, heraf er tre danskere. Ligene var ikke iført redningsveste, skriver eb.dk. I området har der de seneste dage været stormen Ciaran. Video under artikel viser at båden tragisk kæntrer i brænding. Opdateret kl. 22.43, efter en til død kvinde blev fundet.

Af Troels Lykke |

En sejlbåd, der sejlede under dansk flag, kæntrede fredag cirka en kilometer ud for Portugals kyst i gigantiske bølger, som det ses på video. Det oplyser de portugisiske søfartsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP, skriver Ekstrabladet.dk

Båden skyllede efterfølgende op på en strand ved Santa Cruz lidt nord for Lissabon.

Fire personer - to mænd og to kvinder - blev fundet døde tæt ved båden. Tre af dem er danskere, oplyser Jose Sousa Luis fra de portugisiske søfartsmyndigheder til flere medier. Den fjerde person er endnu ikke identificeret, skriver TV 2. Ligene var ikke iført redningsveste.

Sejlbåden stævnede ud fra en havn i byen Peniche fredag morgen med tre mennesker om bord, lyder det, en dag, hvor det skulle have blæst over 20 m/sek., ifølge vejrkort.

En talsmand for søfartsmyndighederne siger til det portugisiske medie Publico, at man fik en alarm fra båden klokken 11.08, og at der derefter blev sendt en redningsbåd og en helikopter ud mod båden.

Se også tv fra  oprydningsarbejde fra stranden Santa Cruz.

Læs også om ulykken på Portugal resident - artikel opdateret kl. 22.43, fredag aften

Gitgantisk storm i området

Stormen Ciaran har ramt Portugal og det nordvestlige Frankrig med middelvinde af orkanstyrke og vindstød langt over grænsen for orkan.

Stormen Ciaran ramte det nordvestlige Frankrig med middelvinde af orkanstyrke og vindstød langt over grænsen for orkan.

Vindstødene ved Point de Raz i det vestlige Bretagne blev målt til ekstreme 57,5 m/sek., skriver dr.dk.

content-loader
content-loader
content-loader