Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Fransk-canadisk sejler advarede danskere før de forlod havnen fredag i Portugal i en Bavaria 38

Nicolas Gibault båd lå lige bagved den danske sejlbåd i Marina de Peniche i Portugal. - Jeg fortalte dem (den danske båd med fire danskere om bord, red.), at havet var for vildt, siger han til dr.dk. Vi har fjernet video fra artikel, da en del sejlere følte vi gik på tæt på ulykken. Det beklager vi. Vi viste video for at andre ikke skulle dø på samme måde.

Af Troels Lykke |

Hvorfor. Det spørgsmål stiller Nicolas Gibault sig om og om igen.

- Jeg fortalte dem, at havet var for vildt, siger den fransk-canadiske sejler, til dr.dk - se tv-interview med sejleren.

- Jeg kender havet. Jeg ved, det kan være vildt og virkelig farligt.

Nicolas Gibault og hans kone Paula Nunes' båd lå lige bagved den danske sejlbåd i havnen Marina de Peniche i den portugiske surfer- og ferieby Penniche.

Sejlbåden, der i går forliste med fire danskere ombord, der alle omkom.

Rystet sejler: Vi er en stor familie. Og de er døde

- Vi er alle sejlere. Vi er en stor familie. Og de er døde, siger en tydelig påvirket Nicolas Gibault kortfattet.

De portugisiske myndigheder oplyste fredag, at tre danske statsborgere var omkommet, efter en sejlbåd under dansk flag kæntrede omtrent en kilometer fra Portugals kyst i et voldsomt uvejr.

Det blev efterfølgende opjusteret til fire.

- Vi talte sammen dagen før, de tog afsted, og de spurgte mig, hvornår vi planlagde at forlade havnen og sejle videre til Lissabon, fortæller Nicolas Gibault, hvis båd har ligget i Marina de Peniche siden juli måned.

- Jeg svarede, at vi regnede med at sejle mandag. Måske tirsdag. Vi ventede på, at vejret blev bedre.

Nicolas Gibault fortæller til DR, at han mener at den danske båd, der forulykkede var en Bavaria 38.

Den danske besætning ankom til havnen i Peniche onsdag eftermiddag og sejlede ud igen fredag, hvor efter den kort tid efter kæntrede i en gigantisk bølge, som det ses på en video. De to kvinder steg først på båden i Peniche.

B.T. skriver:  Sejlere advaret mod meget høje bølger

»Vi fortalte dem dagen før, at forholdene var usikre, og at der var en høj sø med meget høje bølger. Men de besluttede at tage af sted om morgenen alligevel,« fortæller Paula Nunes og Nicolas Gibault til avisens udsendte, som har mødt dem på kajen ved havnen i Peniche

Udenrigsministeriet: Fire døde danskere

Ifølge det portugisiske medie CM Jornal er der tale om to mænd på 57 og 59 år og to kvinder på 46 og 61 år. Lørdag formiddag oplyses det nu at alle om bord var danskere på den forliste sejlbåd. Oplyser Udenrigsministeriet til TV 2 lørdag.

Se også tv fra  oprydningsarbejde fra stranden i Santa Cruz.

content-loader
content-loader
content-loader