Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anders Bertelsen vandt første sejlads med flere hundrede meter til nummer to. Fotos: Jesper Andersen
Kapsejlads
Kapsejlads

Anders Bertelsen er i front i Holbæk ved DM i H-båd - Claus Høj Jensen kan vinde 14. DM i træk

Fredag blev der sejlet fire sejladser på Isefjordens inderbredning, hvor baneleder Hans Friis lagde super starter og baner ud. Anders Bertelsen og mandskab fra Aarhus fører med 8 strafpoint, mens Claus Høj Jensen-holdet har 11 point. Lige nu, lørdag formiddag, ventes der på vind. Minbaad.dk sejler med.

Af Troels Lykke, Holbæk |

1, 2, 4 og 1. 

Sådan er Anders Bertelsens foreløbige serie ved DM i H-båd, hvor 26 både fra Danmark, Tyskland, Sverige og Holland er med. Fredag var der mellem 3 og 5 m/sek.

Anders Bertelsen fra Aarhus Sejlklub, der sejler med Christian Schulz, Betina Jepsen og Morten Kofoged, har en forrygende fart og fører dermed DM. Det har han gjort før og tabt guldet.

Går efter 14. DM-guld

Det er netop det som 52-årige Claus Høj Jensen fra Holbæk Sejlklub håber på. Han har vundet 13. DM-guld i træk og går selvfølgelig efter 14. DM-guld.

- Nej, jeg føler mig ikke presset, der er sejlet 4 sejladser, men der er seks sejladser tilbage, og vi har før været bagud, siger Claus Høj Jensen, der sidder med sin hund, hustru og sejlervenner og venter efter den skarpe baneleder Hans Friis har udskudt sejladserne to timer.

Minbaad.dks udsendte er gast for Ole Engblom på DEN 420 og kan fra en 11. plads se, at Anders Bertelsen og Claus Høj Jensen skiller sig markant ud fra os andre. De har bedre fart og slår rigtigt på banen. Det var svært fredag, da vinden kom og gik, så man ikke vidste hvilken fløj man skulle vælge.

Jury-formand: Læg nu de protester

Flere H-både er blevet disket efter protester er lagt blandt bådene. Jury-formanden Anders Christensen sagde da også til skippermødet fredag morgen at det er vigtigt at man lægger sine protester, hvis man ikke gør det kan det gå ud over andre både. Og hvis vi i juryen ser regelbrund på banen kan vi også finde på at lægge en protest, Det er en uskik ikke at lægge protest, lød det.

- Det er særligt Regel 2 i kapsejladsbogen, som man holder øje med, hvor man sejler unfair sejlads for at opnå et bedre resultat at vi griber ind og hvis der ikke lægges protest, kan vi gøre det hvis det er for groft, siger jurymedlemmet Svend Boch Jespersen til minbaad.dk.

Juryen må ikke dømme på vandet, men må observere men de kan efterfølgende lægge protest. 

- Flere og flere klasser har ønsker om at få juryen med på vandet fordi der ikke bliver sejlet efter reglerne, og når juryen er der så ved sejlerne at der kan lægges protest, siger juryformand Anders Christensen.

Det er typisk mærkerundinger ved topmærket, der er problemet, hvor sejlerne kommer ind på bagbord og hvor der ikke er plads.

Lige nu er sejladserne udskudt lørdag formiddag. Baneleder Hans Friis håber at kunne starte ved middagstid. Der er en times sejlads ud til banen, så bådene må sandsynligvis trækkes ud til Isefjordens inderbredning.

Holbæk Sejlklub fylder 100 år

Når Holbæk Sejlklub holder DM for H-Båd skyldes det først og fremmest, at klubben i år markerer sit 100 års jubilæum.

- Derfor søgte vi om at afvikle DM her i Holbæk, men samtidig er vi jo også en klub med stolte traditioner for H-Båds sejlere, siger formand for Holbæk Sejlklub og stævneleder, Hans Bruun-Jensen.

Stilling

content-loader
content-loader
content-loader