Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
GUYOT environnement – Team Europe har smidt masten mod mål 4 i Newport, Rhode Island. Foto: GUYOT

BREAKING. Open 60er GUYOT environnement knækker kulfibermast 600 sømil fra mål i Newport i The Ocean Race

Endnu en mast falder. For her 9. maj, 2023, har The Ocean Race rapporteret, at GUYOT Environnement – Team Europe har smidt masten mod mål 4 i Newport, Rhode Island på dag 16. Tre både kæmper mod Newport. To Open 60ere har nu knækket masten. 50 knobs vind truer.

 

 

Af Troels Lykke |

Holdet kæmpede på sidstepladsen i det nordlige Atlanterhav, lidt over 600 sømil øst for Newport, Rhode Island, da hændelsen indtraf.

Men holdet rapporterer at de er i sikkerhed og arbejder på at sikre Open 60eren, der tidligere tilhørte Alex Thomson fra Hugo Boss.

20-25 m/sek. på vej

Mandag den 8. maj forberedte holdene sig på en betydelig mængde vind i de sidste dage af etapen fra Brasilien til USA. Vejrfronten var forudsagt at se sydvestlige vinde med 40 knob, vindstød helt op til 50 knob, hvilket ville have været nogle af de stærkeste vinde, holdene har mødt i hele The Ocean Race.

"Jeg har forsøgt at få styr på vejrudsigten de sidste par dage... det er svært," sagde Francesca Clapcich på 11th Hour Racing Team mandag.

“Ben 4 er ikke slut! Det bliver ret rodet," lød det fra Francesca. 

"Jeg tror, at hele flåden vil blive testet," sagde ombordsreporter Amory Ross fra 11th Hour Racing.

Det forventes at førende 11th. Hour Racing vil ankomme onsdag aften i Newport.

To master knækket på fjerde ben mod Newport, USA

Men nu er masten knækket på GUYOT environnement – Team Europe, der lå sidst i de fire både felt, der startede med at være fem både i Brasilien, men siden knækkede Team Holcim - PRB masten tre dage ind på det 4. ben.

For GUYOT-miljøet – Team Europe er mastefaldet den anden betydningsfulde hændelse. For efter starten i Cape Town var holdet tvunget til at opgive det tidligere Southern Ocean-ben tidligt efter bunden delaminerede.

Det lykkedes dem at nå Brasilien og reparere deres båd i tide til starten af denne etape, men med denne nye udvikling er håbet om et godt resultat i The Ocean Race samlet set sluppet væk. Og spørgsmålet er om de når at få skaffet en mast før der sejles mod Aarhus.

Følg bådene her: www.theoceanrace.com

Se rapport fra The Ocean Race kort før masten faldt ned på GUYOT environnement – Team Europe:

content-loader
content-loader
content-loader