Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
11th Hour Racing går i mål i Newport.

Team Holcim-PRB fører stadig The Ocean Race trods knækket mast - 21. maj sejles mod Aarhus

11th Hour Racing Team vandt, efter 17 dage og 2 timers sejlads, etape 4 af The Ocean Race, efter de kom først til deres hjemby Newport, Rhode Island i New England, men Team Holcim har stadig 1 point mere trods mastebrud på Open 60eren. Snart sejles 3.500 sømil mod Aarhus.

Af Troels Lykke |

Skipper Charlie Enright fra 11th Hour Racing strålede, da amerikaneren trådte i land foran Team Malizia.

"Dette betyder så meget for os alle," sagde Enright.

"Timingen er alt, og at være i stand til at opnå dette resultat på dette ben, at komme til vores hjemmebase i Newport føles utroligt. Alle på holdet spillede en rolle og gjorde deres del, siger 11th Hour skipper til The Ocean Race-hjemmesiden.

Det var ikke et let ben. I løbet af de 17 dage, hvor de sejlede nordpå fra Itajaí, Brasilien, skulle holdene klare adskillige overgange mellem vejrsystemer, fra passatvinde på den sydlige halvkugle, gennem vindstille og ind i det nordlige Atlanterhav.

En storm blot to dage ude fra mål bragte vindstød på over 50 knob og brutale forhold, få dage før havde GUYOT-miljø - Team Europe, knækket deres mast.

Skiftende føringer

Gennem det hele sejladsen skiftede 11th Hour Racing Team og Team Malizia føringen over et dusin gange, før Enright og hans hold kom frem med sejren onsdag eftermiddag.

"Dette var et fantastisk løb," sagde Team Malizia-leder Will Harris. "Det var et tæt løb, hvilket er noget, vi altid kan lide, og det sætter os fint op til benene forude."

Resultaterne i dag, kombineret med at den samlede løbsleder Team Holcim-PRB må trække sig fra benet efter de tabte masten på dag fire, betyder, at de tre bedste hold på ranglisten vil være inden for et point, når det transatlantiske løb starter søndag den 21. maj.

Ben 4 - Itajaí to Newport 

1. 11th Hour Racing Team - 5 point
2. Team Malizia - 4 point
3. Biotherm - væddeløb
4. GUYOT-miljø - Team Europe - suspenderet løb
5. Holcim-PRB - udgået fra leg - 0 point

The Ocean Race overaltstiling
1. Team Holcim-PRB - 19 points
2. 11th Hour Racing Team - 18 points
3. Team Malizia -- 18 points (tie is broken by In Port series standings)
4. Biotherm -- 13 points
5. GUYOT envrionnement - Team Europe - 2 points

Stilling overalt efter ankomst til Newport, USA

content-loader
content-loader
content-loader