Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Solo-sejleren Charlie Dalindobbelt IMOCA 60-verdensmester, slutter sig til amerikanske 11th Hour Racing i The Ocean Race. Det må siges at være en kæmpe forstærkning. Foto: 11th Hour Racing

Franske Charlie Dalin - dobbelt IMOCA 60-verdensmester - sejler med 11th Hour Racing mod Aarhus

En af Vendeé Globe-heltene, Charlie Dalin, slutter sig til amerikanske 11th Hour Racing i The Ocean Race før dobbeltpoint-benet fra Newport, Rhode Island, til Aarhus. Start går søndag 21. maj for fire Open 60ere. Team Holcim - PRB er stadig akkurat i front.

Af Troels Lykke |

Franskmanden, der oprindeligt er fra Le Havre, men nu er baseret i epicentret af offshore-sejlerverdenen i Bretagne, Frankrig, har haft sejre eller podieplaceringer i alle de store offshore-sejlløb i de sidste par år. Det tæller: 2022 Vendée Arctique Les Sables d’Olonne (1. plads), the 2022 Guyader Bermudes (1. plads), the 2022 Route du Rhum (2. plads), the 2021 Transat Jacques Vabre (2. plads), og the 2020-2021 Vendée Globe (2. plads.) Det vil være første gang, Dalin deltager i The Ocean Race.

Dalin slutter sig til skipper Charlie Enright (USA), navigator Simon Fisher (GBR), trimmer Justine Mettraux (SUI) og mediemanden, Amory Ross (USA) for at sejle transatlantiske etape.

"Charlies track record taler for sig selv, som en af de, hvis ikke de mest succesrige offshore-sejlere i de seneste år," kommenterede Enright til The Ocean Race-hjemmesiden

”Han har været vores faste makker hos MerConcept gennem de seneste år, og vi har haft fornøjelsen af at sejle med ham tidligere, men ikke i et konkurrencekoncept. Jeg ser meget frem til at have ham ombord hos os i denne dobbelte point-etape (mod Aarhus).

Dalin kommenterer:

"Jeg takker 11th Hour Racing Team for denne fantastiske mulighed for at slutte sig til dem til næste etape af The Ocean Race. Det bliver en vidunderlig oplevelse. Jeg kender holdet godt, fordi vi har samarbejdet meget inden for MerConcept i udviklingen af vores respektive både, og jeg beundrer den energi, der er brugt på projektet og på The Ocean Race.”

Dalin ser frem til at komme tilbage offshore efter at være blevet nummer to i sit sidste store løb - 2022 Route du Rhum - og vil vende tilbage til Ocean State og Newport med sin nye båd IMOCA MACIF - Santé Prévoyance senere på året.

"The Ocean Racel er et svært løb, og jeg er glad for at deltage i denne legendariske transatlantiske etape fra øst til vest. Det er den store klassiker ved denne begivenhed, og jeg håber at kunne dele min erfaring og bringe noget energi og friskhed til besætningen.”

Ocean Race's Leg 5 til Aarhus vil være afgørende for holdets samlede Race-succes - en mulighed for at sætte ti point på ranglisten for vinderen af benet.

Efter at have afsluttet det sidste etape i Newport på førstepladsen, ligger holdet på andenpladsen samlet, bag de samlede løbsledere Team Holcim-PRB. Med 20 point man kan opnå for de sidste tre etaper, er de tre bedste både i kamp om at løfte det eftertragtede trofæ ved målgang i Genova, Italien.

3.500 sømil - start 21. maj fra Newport

Ocean Race-flåden starter søndag den 21. maj 2023 på 3.500 sømil (6.482 kilometer) tilbage til Europa. Atlanterhavsoverfarten er løbets sidste etape på det åbne hav og markerer, at Ocean Race-feltet vender tilbage til Europa for første gang, siden den forlod Alicante, Spanien, på den indledende etape den 15. januar.

11th Hour Racing Team Crew til leg 5 af The Ocean Race 2022-23:
Charlie Enright (USA) - Skipper
Simon Fisher (GBR) - Navigator
Justine Mettraux (SUI) - Trimmer
Charlie Dalin (FRA) - Trimmer
Amory Ross (USA) - Mediebesætningsmedlem

The Ocean Race overaltstiling før Newport start
1. Team Holcim-PRB - 19 points
2. 11th Hour Racing Team - 18 points
3. Team Malizia -- 18 points (tie is broken by In Port series standings)
4. Biotherm -- 13 points
5. GUYOT envrionnement - Team Europe - 2 points

content-loader
content-loader
content-loader