Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Juniorleder Jørgen Ring (i midten) holder skippermøde i Bohuslän i 1978. Foto: Jakob Thomasen
Sejlklubber

Ny bog på vej om den ikoniske juniorleder Jørgen Ring, der stadig underviser i Taarbæk trods 77 år

Ynglinge-sejleren Jørgen Ring har, gennem en periode på næsten 60 år, fungeret som juniorleder i hhv. Taarbæk Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub. Her har han trænet og inspireret flere tusinde unge mennesker til et liv i sejlsporten. Nu er en biografi på vej, startet af tre tidligere juniorer.

Af Troels Lykke |

I sommeren 2022 under SailGP i København blev ideen om at skrive Jørgen Rings biografi undfanget af tre af Jørgens tidligere juniorer.

Biografien skulle portrættere Jørgen Ring som fænomen og forbillede i dansk ungdomssport og dokumentere den legendariske sejler og ungdomstræners liv og virke, fortæller en af de tidligere juniorer Rasmus Fredsted.

Projektet er nu iværksat med økonomisk støtte fra flere fonde. Forfatteren Cathrine Errboe, som har stor erfaring med lignende bøger, er godt i gang med manuskriptet på baggrund af samtaler med Jørgen Ring og flere af hans fans samt det righoldige billede- og tekstmateriale, som Jørgen Ring og andre har indsamlet i løbet af hans lange karriere. Resultatet bliver en spændende bog med masser af anekdoter og billeder.
 
Jørgen Ring på 77 år er stadig aktiv
Jørgen Ring har, gennem en periode på næsten 60 år, fungeret som juniorleder i hhv. Taarbæk Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub. Her har han trænet og inspireret flere tusinde unge mennesker til et liv i sejlsporten. 

Jørgen Ring har udviklet Danmarks – og i mange tilfælde – verdens bedste kapsejlere, og mange tursejlere har fået en gave for livet qua tiden med ham og det ungdomsmiljø, han har skabt omkring sig. Juniortiden hos Jørgen Ring har for mange været en vigtig formativ periode, som har givet selvtillid og livslang glæde ved livet på vandet. 

Jørgen Ring er stadig aktiv juniorleder i Taarbæk Sejlklub, og han sidder stadig, i en alder af 77 år, i skrædderstilling på agterdækket af sin kære Yngling og instruerer, mens han iagttager, hvordan de unge sejlere udvikler sig og gror. En helt fantastisk mand!
 
Foreningen Jørgen Rings Biografi er etableret
Der er etableret en forening, Foreningen Jørgen Rings Biografi, til at håndtere bogprojektet. Bestyrelsen og drivende kræfter er Jakob Thomasen, Philip Christiani og Rasmus Fredsted – alle tidligere juniorer hos  Jørgen. 

Bog kan gives som gave

Hvis du vil eje bogen, give den som gave og/eller er interesseret i projektet, skal du melde dig ind i foreningen for et éngangsbeløb på 350 kr. Så får du bogen udleveret gratis ved en reception, når den er klar i midten af 2024. 

Du kan finde foreningen på Facebook eller skrive til jr.biografi@gmail.com,hvis du vil have flere oplysninger. Husk, at bogen kan bruges som (forsinket) julegave til andre Jørgen Ring fans.

content-loader
content-loader
content-loader