Gå til hoved-indhold
Dan Ibsen, tv., mødte op til Jørgen Rings afskedsreception forleden, hvor trænerlegenden forlod KDY. Foto: Katrine BertelsenSejlklubber
Dan Ibsen, tv., mødte op til Jørgen Rings afskedsreception forleden, hvor trænerlegenden forlod KDY. Foto: Katrine Bertelsen

Hellerup Sejlklub indberetter Jørgen Ring og Sailing Denmark

Beskyldninger om vold mod Hellerup-sejleren Lucas Lier fyger nedværdigende i sejlerkredse om tidligere KDY-træner Jørgen Ring. Vi bad om en kommentar fra Hellerup Sejlklub. Opdateret 18.08.

Af Troels Lykke |

En storm i et glas vand. En fjer der blev til fem høns. 

Det er overskrifterne på de anklager som vi har hørt skulle være i sagen, hvor Hellerup Sejlklub i februar i år har indberettet Jørgen Ring til Dansk Sejlunions Ordensudvalg. Jørgen Ring var leder for Ynglingene ved VM  i januar i år.

Der tales især om en sag, hvor Hellerup Sejlklubs Lucas Lier skulle være blevet forulempet af Jørgen Ring, selvom der ikke blev indgivet en indberetning til det australske politi om en sag om evt. vold. 

For ifølge vores kilder har der aldrig været tale om vold mellem Jørgen Ring og skipper Lucas Lier, da der blev sejlet VM i januar i år.

Anklagen virker provokerende tynd og kan skabe et trist eftermæle for Jørgen Ring. Sådan lyder det fra de kilder vi har talt med, men som ikke ønsker at stå frem om sagen:

- Lucas Lier og besætning manglede madbilletter og de ville bytte deres billetter for ungdomsmedaljer. Der skete det at Lucas Lier gik derfor inden for Jørgen Rings intimzone, hvor efter at Jørgen Ring lagde en hånd på brystet af Lucas Lier, så der har aldrig været noget omkring vold fra Jørgens side, forklarer en kilde, der var tilstede og overværede episoden.

Opdatering - den konkrete sag spiller ingen rolle

Den konkrete sag vi beskriver har imidlertid intet med klagen til Dansk Sejlunions Ordensudvalg at gøre, fortæller Christian Lerche til minbaad.dk ved 18. tiden i dag den 6. juni. Noget Hellerup Sejlklub også kunne have afvist da vi i går 5. juni, talte med klubbens formand, Thorkild Pedersen.

Sagen handler imidlertid ikke kun om om vold og dårlig stemning ved VM, men også økonomi, som Sailing Denmark hjalp til med under VM i Australien. Sagen mod Sailing Denmark kører i Dansk Idrætsforbund, hvor den personrelaterede sag kører i Dansk Sejlunions Ordensudvalg.

Hellerup Sejlklub forklarer sig

Vi ringede til Thorkild Pedersen, formand for Hellerup Sejlklub, der ikke ønskede at udtale sig om sagen, men få timer efter kom denne pressemeddelelse på Hellerup Sejlklubs hjemmeside:

På given foranledning kan jeg bekræfte, at Hellerup Sejlklubs bestyrelse den 19. februar 2012 sendte en indberetning til Dansk Sejlunions Ordensudvalg, hvor vi anmodede Ordensudvalget om at behandle forhold omkring manglende økonomisk gennemskuelighed og uacceptabel opførsel forøvet af personer med tilknytning til Dansk Yngling Klub og Sailing Denmark, i forbindelse med Hellerup Sejlklubs medlemmers deltagelse ved verdensmesterskaberne for Yngling i Sydney, Australien 2012.

Hellerup Sejlklubs bestyrelse ønsker med sin indberetning til Ordensudvalget sagen behandlet i sejlsportens kompetente udvalg, og mener ikke, at denne personrelaterede sag er egnet til offentlig debat.

Hellerup Sejlklubs bestyrelse, eller Hellerup Sejlklubs involverede medlemmer, ønsker ikke offentligt at debattere sagen yderligere, før sagen er færdigbehandlet i de kompetente udvalg, skriver Thorkild Pedersen på Hellerup Sejlklubs hjemmeside.

KDY kender ikke noget til sagen

Anders Kristensen, direktør for KDY, der havde ansat Jørgen Ring under VM i Australien, kender paradoksalt nok ikke noget til sagen og han kender ikke anklagerne mod Jørgen Ring og Sailing Denmark forklarer han til minbaad.dk. 

Anders Kristensen henviser til en kommentar på KDYs hjemmeside fra formand Flemming Ipsen og Lars Ive fra KDYs bestyrelse. Den kommentar står her

content-loader
content-loader
content-loader