Gå til hoved-indhold
Selv om der var reception var der alligevel tid til det vigtigste, at tale med de unge. Foto: Katrine BertelsenSejlklubber
Selv om der var reception var der alligevel tid til det vigtigste, at tale med de unge. Foto: Katrine Bertelsen

Interview med Jørgen Ring der forlader KDY

Jørgen Ring har været leder af KDY’s Juniorklub i Skovshoved i 36 år. Nu skal han stå for træningen af Taarbæk sejlklubs juniorer. Vi møder træner-legenden, der havde håbet på at være i KDY i 40 år

Af katrine bertelsen |

Efter 36 år og 8 måneder præcis, takkede den legendariske Ynglingetræner Jørgen Ring af, ved en reception i Skovshoved. 

Mange af de dygtige sejlere på kapsejladsbanerne har fået deres uddannelse under Jørgen Rings vinger, der altid har været brede nok til at sørge for, at også de yngste kom til at smage sejrens sødme.

Jørgen Ring har sejlet Yngling siden båden så dagens lys i 1968. Til VM i Australien i vinter, hyldede klassen ham og navngav ham Jørgen R. Yngling. Det bliver den 43-årige Christian Rasmussen, der afløser Jørgen Ring som juniorleder for KDY i Skovshoved. 

Det bedste og det værste

Vi spurgte Jørgen, hvad det bedste og det værste har været. 

- Det bedste har været sommerturene. Tursejladserne, det vil ungerne huske mig for. Det værste har været afslutningen. Jeg havde nok håbet, at jeg skulle have været i KDY i 40 år. Den måde det er sluttet på, det har jeg det dårligt med, konstaterer Jørgen Ring. 

Afslutningen, som Jørgen Ring refererer til, er en sag som er indgivet til Dansk Sejlunions ordensudvalg af Hellerup Sejlklub. 

Sagen omhandler en episode til VM for Yngling i Australien i januar, hvor anklagen lyder på, at Jørgen Ring skulle have have forulempet en hellerupsejler korporligt, hvilket ifølge vores oplysninger er stærkt overdrevet.

Sagen er nu overgivet til Dansk Sejlunions Ordensudvalg.

Tilbage til Taarbæk

Jørgen Ring fik sin træneruddannelse i Taarbæk Sejlklub for mange år siden, og det er Taarbæk han nu vender tilbage til. Taarbæk sejlklub fik for nylig ny bestyrelse, og et af målene var at få juniorafdelingen vækket til live igen. Det ser nu ud til at lykkes. Hvor der for bare en måned siden kun var to ungdomssejlere, er der nu 10. 

Vi holder af hinanden

- Det jeg gør er, at behandle de unge som voksne, ligeværdige og selvstændige mennesker, fortæller Jørgen Ring. Det er det allervigtigste; at sætte pris på dem og tage dem alvorligt. 

Jørgen forklarer, at det ikke kun er det sejladsmæssige han hjælper med. Han er også god til at spotte de unges styrker og svagheder. 

- De unge skal hjælpes hele vejen igennem, for jeg er glad for dem, og de er glade for mig. Sådan kommer vi til at holde af hinanden, slutter Jørgen Ring.

content-loader
content-loader
content-loader