Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Veddelev i Roskilde Fjord blev på få år et centrum for Finnjolle sejlads. PR-foto

Flere Finnjolle fællesskaber i Danmark?

Finnjolleklubben har gennem mange år arbejdet med at øge interessen for at sejle Finnjolle. Det har ført til en god udvikling i antallet af sejlere, der har prøvet kræfter med jollen. I gennemsnit er Finnjolleklassen vokset støt over de sidste 25 år.

Af Anna Brinch |

Er der potentiale til, at endnu flere begynder at sejle Finnjolle?

Hvorfor er det (næsten udelukkende) på Sjælland og i København, at der bliver sejlet Finnjolle? Da Finnjolleklubben ikke selv sidder inde med svarene, så vil de prøve at høre, hvad andre sejlere i Danmark mener. Er der perspektiv i at gøre en indsats for udbredelse af Finnjollen til flere sejlsportscentre i Danmark end de nuværende i Veddelev, Vallensbæk og Dragør?

Frank Høyer Rasmussen, Finnjollesejler fra Veddelev Bådelaug udtaler:

- Aktuelt er vi nu 28 Finnjolle sejlere i Veddelev. Vi sejler kapsejlads ugentligt hele året og efter sejladsen
grilles der pølser og hygges med en mole-øl. Når ovennævnte kan lade sig gøre i Veddelev så kan det lade sig gøre mange steder i Danmark – blot der er nogle ildsjæle, der vil skubbe det i gang.

- Det viste sig, at der hos mange erfarne sejlere er et latent behov for at sejle jolle igen – man skal blot lokkes på vandet en enkelt eller 2 gange – så bliver man bidt og går på jagt efter at købe egen jolle.

Hvad mener du? 

Læs hele artiklen på: danskfinnjolle.dk

Eller deltag med dine synspunkter på Finnjolleklubbens Facebook profil

content-loader
content-loader
content-loader