Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads

11th Hour Racings kæmpe hul i fribordet er fikset på 72 timer - nu sejler de mod Genova men er ikke med på 7. etape

Det amerikanske hold, var 72 timer efter nedsejlingen af bagbord-båden GUYOT environnement-Team Europe, klar til at sejle igen. De håber at nå inport-race 1. juli i Genova. De håber også stadig at kunne vinde The Ocean Race, da de har søgt om pointgodtgørelse hos juryen.

Af Troels Lykke |

Efter et par febrilske dage med bådbygning og ingeniørarbejde døgnet rundt, gled 11th Hour Racing Team ud af Haag søndag aften på vej til Genova, Italien.

Holdet sejler ikke ræs ikke til Italien i The Ocean Race - i hvert fald ikke i etape 7 af The Ocean Race - da de er blevet tvunget til at trække sig tilbage for at fremskynde reparationer og indgive et erstatningskrav til juryen, fortæller The Ocean Race hjemmesiden.

Skal være i Genova før 1. juli

Men nu er der et ræs for 11th Hour Racing Team. De har sat sig et mål om at ankomme til Genova i tide til at deltage i Grand Finale, der afsluttes med In Port Race den 1. juli.

"Vi er presset på tiden, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for at komme til Genova for at slutte os til resten af feltet i Grand Finale of The Ocean Race," sagde skipper Charlie Enright.

"Vi vil gerne være der i tide til start af In-Port Race den 1. juli, for at give os muligheden for at konkurrere i, og vinde, In-Port Race Series. Det er et løb inden for et løb, og nedtællingen er nu i gang.

"Vi var fast besluttet på, at dette (nedsejlingen af GUYOT i Haag, red.) ikke ville sætte en stopper for vores kampagne for The Ocean Race, og jeg håber, at det langt fra er slut. Det er et vidnesbyrd om hele teamets hårde arbejde, at vi kun 72 timer efter hændelsen er i stand til at komme ud på havet igen."

Kollisionen, der forårsagede skaden, fandt sted kun få minutter inde i etape 7, da GUYOT environnement-Team Europe, på bagbord, ramte 11th Hour Racing Team med fart, hvilket resulterede i betydelig skade på begge både .

Mens begge hold trak sig tilbage fra 7. etape, har kun 11th Hour Racing Team været i stand til at lave reparationer, der giver mulighed for at nå Genova i tide til at deltage i Grand Finale.

Tidligere søndag forlod GUYOT environnement-Team Europe også Haag, men deres destination er holdbasen i Frankrig.

Uden nogen mulighed for hurtigt at reparere bovsprydet eller de strukturelle skader i den forreste del af båden, fastslog holdet, at det ikke ville have været i stand til at sejle til Genova i tide.

I stedet siger skipper Ben Dutreux, at han og resten af holdet har til hensigt at komme til Genova for at møde IMOCA-feltet og hylde alle dem, der gennemfører kapløbet rundt om i verden.

Anmoder om erstatningspoint

11th Hour Racing Team har også indgivet en anmodning om erstatning, som er en proces, der gør det muligt for World Sailing International Jury for The Ocean Race at tildele point til et hold, hvis det fastslår, at holdet er blevet forhindret i at sejle til sit potentiale hjem uden de var skyld i det. Juryen har endnu ikke planlagt denne høring.

Se reparation på 22 sekunder

IMOCA resultat efter 6. etape med mål i Haag:
1. 11th Hour Racing Team -- 33 point
2. Hold Holcim-PRB -- 31 point
3. Team Malizia -- 27 point
4. Biotherm -- 19 point
5. GUYOT environnement - Team Europe -- 2 point

Følg bådene på TracTrac

theoceanrace.com

content-loader
content-loader
content-loader