Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Aarø har 140 cm over dagligt vande i Sønderjylland. Foto: Dennis Friborg

Sådan går det på Fyn - havnene er forberedte til natten - se også fotos fra Sønderjylland

En historisk voldsom stormflod står til snart at begynde, og havnene kan allerede mærke det. Der er højvande på over én meter i nogle af de havne, som bliver særligt ramt på Fyn. I Årø Havn er der nu 1,4 meter over dagligt vande. Se også fotos fra Haderslev, Aabenraa og Sønderborg.

Af Anna Brinch |

I et opkald i går fortæller havnekontoret fra Faaborg Havn, at de har været igang de sidste tre dage for at sikre havnen og bådene til den kommende storm. 

- Vi har sendt besked ud om den forhøjede vandstand, og om at bådejerne skal holde øje med deres både. Derudover har vi sikret ting i højderne og fortøjret affaldsspandene rundt om på havnen. Strømmen bliver naturligvis også gennemgået, og vi har sidenhen slukket for strømmen, fortæller havnemandskabet.

Som flere andre steder i landet er færgerne aflyst. Der er derfor ingen afgange mellem Lyø og Avernakø.  

Faaborg Havn med 126 cm højvande 

I telefonen fredag morgen fortæller Michael fra Faaborg Havn:

- Vandet er ikke steget umiddelbart siden i går aftes. Det er vi overraskede over. Det er jo faktisk lidt kedeligt, og tv-holdet farer rundt på havnen. Men vi ved, at det er til midnat, at det kulminerer. Nu er vi glade for at have nogle flere lyse timer til at forberede os. 

Han fortæller desuden, at vandstanden er 1,26 meter over dagligt vande. 

Middelfart er godt forberedt

Samtidig forklarer Anita fra havnekontoret i Middelfart følgende:

- Vandet har trukket sig tilbage i løbet af natten, men vi ved, at det stiger igen. Så det går vi og venter på. Vi har selvfølgelig taget vores forholdsregler og prøvet at gardere os så vidt muligt. Derfor har vi også været nødt til at aflyse al kraning af både torsdag og fredag. Vores lille hus til vinterbadere er blevet flyttet længere ind i sikkerhed. Vi har desuden slukket for vand og strøm, fordi at relæerne slukker.

- Det ser jo okay ud, lige nu. Vi er godt forberedte og har været i god tid med alle forholdsreglerne. Når stormen er ovre, er der også arbejde, som venter, fordi vi skal tjekke, om der er brud på rør eller andet materiel, forklarer hun i telefonen. 

Årø Havn med 140 cm vand 

- Jo, vi har lidt højvande. Vandet er 1,40 meter over dagligt vande. Færgen blev indstillet fra i går aftes, og vi forventer, at den sejler igen fra i morgen formiddag. Men ellers står det godt til, forklarer den energiske havnefoged fra Årø Havn i telefonen og forsætter:

- Vi har styr på og har forberedt os i god tid. Vi er spændte på, hvad der kommer til at ske (når stormen rammer til eftermiddag, red.). Vi er klar til, hvad der sker. 

content-loader
content-loader
content-loader