Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det er ikke alle de unge på billedet har modtaget støtte. Foto: Privat

Finn Beton Fonden uddeler igen støtte til lokale sejlsportstalenter i Aarhus

Den over ti år gamle fond har igen i år lavet en håndsrækning ud mod flere forskellige sejlere på tværs af Sailing Aarhus’ medlemsklubber. Det uddelte beløb fra Finn Beton Fonden er i år på 60.000 kr. Et beløb, der støtter til et EM, et VM og et par nye frontvinger.

Af Anna Brinch |

Hvert år har sejlere fra Sailing Aarhus’ fem klubber mulighed for at søge Finn Beton Fonden for at få støtte i forbindelse med deres idræt på vandet, hvad end det er til udstyr, rejseudgifter eller andet.

I år er der kommet ansøgninger fra Aarhus Sejlklub, Marselisborg Sejlklub og Århus Windsurfing Klub, hvor fondens bestyrelse har godkendt alle fire modtagede ansøgninger. Dette fortæller Sailing Aarhus i en pressemeddelse til Minbaad.dk

Frontvinger til surfere

Fondens midler er i 2023 uddelt til sejlere fra medlemsklubberne med forskellige formål. Eksempelvis er to windsurfere fra Århus Windsurfing Klub gået sammen i en fælles ansøgning angående et par nye frontvinger til deres boards.

Niklas Lillelund og Johan Søe står bag ansøgningen, som Århus Windsurfing Klub har sendt ind.

- Johan og jeg er sindssygt glade for, at fonden har valgt at støtte vores arbejde mod at kvalificere Danmark til OL i iQFoil. Vi kommer til at bruge støtten på at udvikle vores viden om udstyret og ikke mindst teste foils. Dermed håber vi at give os selv et ekstra gear på banen og samtidig samle en masse viden om disciplin til gavn for klassen i Danmark generelt, fortæller Niklas Lillelund.

Tilskud til de store stævner

Til november venter 49er EM i Villamoura, og hertil har fonden modtaget to ansøgninger. Lauritz Schmidt og Loke Idriss fra Aarhus Sejlklub har søgt om støtte til dækning af udgifter i forbindelse med stævnet.

Ligeledes har Carl Nielsen og Phillip Lyngbek fra MAST i Marselisborg Sejlklub sendt en lignende ansøgning, og begge besætninger får tildelt støtte:

- Vi er rigtig glade for opbakningen fra Finn Beton Fonden, da den hjælper os meget med økonomien ved deltagelsen i 49er EM i Villamoura. Samtidig ser vi det som et skulderklap, og det motiverer os til at knokle videre på vandet, påpeger Phillip Lyngbek.

Slutteligt har Anna Munkholm fra MAST fået tildelt støtte på bagkant til hendes deltagelse i 29er VM i Weymouth 27. juli – 4. august, hvor hun sejlede sammen med makker Johanne Joos. 

Uddeling af flere midler

Formålet med Finn Beton Fonden er at gøre en positiv forskel for de mange unge sejltalenter, der er i lokalområdet og derigennem fremme og videreudvikle sejlsporten i Aarhus.

- Vi er rigtig tilfredse og stolte af igen i år at kunne hjælpe unge sejlere på vej i deres projekter og kampagner mod flotte sejlsportsresultater, siger direktør i Sailing Aarhus, Jon Koch Hansen, der er med til at administrere fonden.

I år har der dog ikke været lige så mange ansøgninger, som man modtog i 2022, men det vil man lave om på i Sailing Aarhus:

- Selvom vi deler 60.000 ud i år, har vi stadig lidt midler tilbage i fonden. Om de skal deles ud i år, vil tiden vise, men det er vigtigt, at vi øger kendskabsgraden til fondens eksistens, så muligheden for støtte i det lokale sejlermiljø forstærkes.

- Og så skal vi naturligvis arbejde på at få flere midler ind i fonden, så vi kan støttet endnu flere ambitiøse, unge sejlere i deres færd på vandet næste år, slutter han.

Liste over donationer fra Finn Beton Fonden 2023:

Niklas Lillelund & Johan Søe, Århus Windsurfing Klub, 35.000 kr.

Carl Nielsen & Phillip Lyngbek, Marselisborg Sejlklub, 10.000 kr.

Lauritz Schmidt & Loke Idriss, Aarhus Sejlklub, 10.000 kr

Anna Munkholm, Marselisborg Sejlklub, 5.000 kr.

I alt – 60.000 kr.

content-loader
content-loader
content-loader