Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fra 2023 vil alle Candela C-8-speedbåde have en rækkevidde på op til 57 sømil på én opladning ved en marchhastighed på 22 knob.

Ny Polestar-drevede speedbåd Candela C-8 kombinerer svensk design med elektrisk ydeevne

Polestar og Candela afslører næste fase af deres partnerskab med den Polestar-drevede speedbåd Candela C-8.

 

Af Anna Brinch |

Polestar og Candela afslører næste fase af deres partnerskab med den Polestar-drevede speedbåd Candela C-8. Speedbåden kombinerer Polestars skandinaviske tilgang til luksuriøst EV-design med Candelas innovative elektriske hydrofoilbåd og forener de to virksomheders indsats for at fremskynde skiftet til mere bæredygtig elektrisk mobilitet.

Et lækkert design og den nyeste teknologi 

De skræddersyede designelementer omfatter en ny ensfarvet lysegrå farve, specialdesignet sædepolstring og hydrofoils malet i ikonisk svensk guld.

- Candelas hydrofoil-teknologi er et paradigmeskift for bæredygtig ydeevne i skibsindustrien. Ligesom første gang man kører i en elbil, føler man straks, at dette er fremtiden, når båden 'letter' – og nu med de særlige gulddetaljer, som vi også udstyrer vores biler med, siger Maximilian Missoni, designchef hos Polestar i en pressemeddelelse.

Tidligere har de to svenske premium mobilitetsbrands indgået en aftale om, at Polestar skal levere batterier og opladningsteknologi til Candelas elektriske hydrofoilbåde. 

Et godt samarbejde

Takket være den Polestar-drevede Candela C-8-speedbåd får skibsindustrien glæde af Polestars skandinaviske og luksuriøse designudtryk. En ny ensfarvet grå farve, udvendigt suppleret med en lysere grå tone til de indvendige områder giver båden et slankt og ensartet udtryk. Et udtryk, der desuden forstærkes af det marinecertificerede tekstil overalt – lige fra sæder, hynder og solsenge til væg- og tagpaneler.

Dette giver enestående komfort og forbedrer oplevelsen i den elektriske hydrofoilbåd. For at understrege den innovative teknologi og ydeevne fra Candela, er hydrofoilerne malet i den ikoniske svenske guldfarve, som også kendetegner performance-detaljerne i Polestars biler. 

- Æstetisk storartethed er en iboende værdi, men kan også fungere som en stærk drivkraft hen imod en mere bæredygtig fremtid. Hos Candela er det vores primære fokus at skabe overbevisende fartøjer i alle aspekter. Jeg er derfor meget glad for C-8 Polestar edition og vores samarbejde med det dygtige Polestar-team, siger Gustav Hasselskog, CEO & grundlægger Candela.

FAKTA OM DEN NYE MODEL

Candela C-8 bruger en effektiv 75 kW elektrisk motor, der er direkte koblet til en pod - Candela C-POD - og "flyver" på computerstyrede hydrofoils, der løfter skroget over vandet ved høje hastigheder, hvilket reducerer energiforbruget med op til 80 pct. i forhold til traditionelle motorbåde. Når man sejler med foil, er turen lydløs og jævn uden for store bølger og turbulens takket være Candelas computerstabiliserede foil-teknologi.

Candela C-8 er tilgængelig online i Polestar Additionals webshop eller på Candela.com og sælges og leveres af Candela. Priserne starter fra 400.000 EUR/ 450.000 USD. Produktionen finder sted på Candelas fabrik i Stockholm i Sverige, og leveringerne forventes fra juni 2024.

Det nye designsamarbejde er en del af en fortsat voksende liste over partnerskaber, hvor Polestar udforsker mere bæredygtig mobilitet end blot elbiler. Dette omfatter tidligere Polestar-udgaver af den elektriske moped CAKE Makka, den avancerede mountainbike Allebike samt det multifunktionelle elektriske transportkoncept Re:Move.

Læs mere på www.polestar.com

content-loader
content-loader
content-loader