Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Andreas Wissing, Wissing Entreprise og holdkaptajn Lars Dalegaard (t.h.) med de nye holdtøjer til Brejning Bådklub. PR-foto

Tæt på 60 både til Vejlbylund Brandsø Rundt - Brejning klar til kamp mellem sejlklubber

Lørdag 2. september i Middelfart tørner sejlklubberne fra regionen sammen og kæmper om titlen, som Syddanmarks bedste hold. Brejning Bådklub er med og stiller med 11 både.

Af Troels Lykke |

På lørdag går starten på Vejlbylund Brandsø Rundt i Middelfart. Her kæmpes om at vinde titlen som Syddanmarks bedste klubhold og Brejning møder talstærkt op

Brejning Bådklub ligger på sydsiden af Vejle Fjord - en mindre havn, der tæller omkring 200 både. Ud af de 200 er mere end 20 på vandet hver onsdag og Brejning er på den baggrund en af de få klubber, som stadig har solid tilslutning til sine aftenkapsejladser.

“Det er vel først og fremmest det gode sammenhold”, siger Lars Dalegaard, der er formand for kapsejladsudvalget.

“Vi hygger os og der er ikke meget, der er givet på forhånd. Vi har tætte opgør i alle løb og det gør det nu engang sjovere, hvis ikke det hele er mere eller mindre givet på forhånd. Samtidig tror jeg, at antallet af både også har en del af sige. Det er mere underholdende og mere udfordrende med flere både på banen,” siger Dalegaard i en pressemeddelelse.

På vandet fra barnsben

“Jeg har tilbragt et hav af timer på havnen i Brejning”, tilføjer Andreas Wissing, der er ejer af Wissing Entreprise, en entreprenørvirksomhed der fortrinsvis løser opgaver i lokalområdet”. Jeg sejlede Optimist et par år, men ellers har det mest været tursejlads med begge mine hold af bedsteforældre, der var hjemhørende her."

"Det kan jo ikke undgås at give noget saltvand i blodet og i slutningen af sidste sæson købte jeg en Matcher 31 og tog fat. Vi har haft en rigtig fornuftig start og masser af sjov og så må vi se, hvad vi kan drive det til. Da jeg blev spurgt om jeg ville sponsorere holdtrøjer til klubben, var jeg derfor ikke i tvivl. På den måde giver jeg lidt tilbage. Som Lars siger, er der masser af god hygge i Brejning og turen på havnen er et af de klare lyspunkter i ugens løb”, siger Wissing.

Til kamp for klubben!

“Jeg synes godt om idéen med at sætte fokus på konkurrencen klubberne imellem” fortsætter Lars Dalegaard, der også er holdkaptajn for Brejning ved Vejlbylund Brandsø Rundt.

“Jeg glæder mig naturligvis ekstra meget over, at så mange af vores sejlere tager med for at kæmpe for vores stander. Det er vel i bund og grund meget sigende for entusiasmen hos os! Vi håber naturligvis på at tage titlen som Syddanmarks bedste klubhold, men er godt klar over, at det bliver svært. Fremgangen i deltagerantallet betyder sandsynligvis, at der også er andre klubber, der møder med mange af deres bedste besætninger”.

Om Vejlbylund Brandsø Rundt

Vejlbylund Brandsø Rundt er en traditionsrig kapsejlads, der hvert år afvikles den første lørdag i september med Middelfart Sejlklub som arrangør.

Der deltager normalt omkring 200 sejlere fra mindst 15 forskellige klubber og de største klubber sejler med i holdkonkurrencen.

Hver klub kan stille med sine hurtigste både. Der er ikke noget maksimum for, hvor mange besætninger den enkelte klub har mulighed for at tilmelde. Det er resultaterne for de tre bedste både fra hver klub, der afgør det regionale mesterskab.

Der er åbent for tilmelding til onsdag den 30. august. Sejladsen streames på nettet og vises på storskærm på Middelfart Marina. Læs mere på www.vejlbylundbrandsorundt.dk

content-loader
content-loader
content-loader