Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
- Jeg har en drøm om, at vi om nogle år har rigtig mange fuldtidsansatte i sejlklubberne for at kunne udvikle og understøtte hele det frivillige lag, siger Anders Kristensen. Foto: Peter Brøgger

Sejlklubberne skal professionaliseres, mener ny direktør i Dansk Sejlunion, Anders Kristensen

– Vi skal have fokus på at gøre klubberne stærkere og mere selvhjulpne gennem en højere grad af professionalisering. Jeg har en drøm om, at vi om nogle år har rigtig mange fuldtidsansatte i sejlklubberne for at kunne udvikle og understøtte hele det frivillige lag, siger 50-årige Anders Kristensen.

Af Troels Lykke |

Anders Kristensen, bl.a. tidligere topsejler i matchrace, har nu officielt haft første arbejdsdag som ny direktør for Dansk Sejlunion i betonbunkeren i Brøndby.

Med en solid baggrund i ledelse og sejlsportsmiljøet samt en klar vision for fremtiden, er han parat til at tage fat på de udfordringer, der venter i både Sejlerdanmark og internt i Dansk Sejlunion.

Særligt to dagsordener vil fra starten få særlig opmærksomhed: Både sejlklubberne og Dansk Sejlunion skal styrkes.

– Et sekretariat, som har været uden permanent direktør i lang tid, kræver som regel lidt fokus. Derfor er vi som det første nødt til at vende blikket lidt ind ad og sikre den interne linje, forklarer han til bådpressen.

For uden en stærk, intern struktur og kultur er det svært at få succes med de initiativer, der skal søsættes den kommende tid.

Klubberne skal professionaliseres

Initiativer, der først og fremmest skal bidrage til udviklingen af klubberne, som er dem, Dansk Sejlunion er sat i verden for at servicere, pointerer han. Senest kommer Anders Kristensen selv fra en stilling i Oslo, hvor han gennem ti år var generalsekretær Kongelig Norsk Seilforening.

– Vi skal have fokus på at gøre klubberne stærkere og mere selvhjulpne gennem en højere grad af professionalisering. Jeg har en drøm om, at vi om nogle år har rigtig mange fuldtidsansatte i sejlklubberne for at kunne udvikle og understøtte hele det frivillige lag.

Det stiller høje krav til Dansk Sejlunion i form af udarbejdelse af konkrete projekter, der gør en sådan professionalisering mulig. Ikke alle klubber har eksempelvis en størrelse, der alene kan bære en ansat, ligesom måden, vi driver og tænker en sejlklub på, skal udfordres, siger han.

– Der er meget at lære af den kommercielle måde at drive sejlerskoler på, ligesom tursejlads er et område, der er store perspektiver i. Men det skal alt sammen ske med klubben i centrum. Det glæder jeg mig til at dykke ned i sammen med de mange gode medarbejdere i Dansk Sejlunion, som jeg ser frem til at lære at kende.

Om Anders Kristensen
50 år, medlem af KDY
Uddannet Cand. Scient Idræt
2014 - 2024: Generalsekretær Kongelig Norsk Seilforening
2007 - 2014: Ansat i KDY først som sportschef og siden adm. direktør
2002 - 2007: Ansat i Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader