Gå til hoved-indhold
Tur
- Det bliver som de gamle sømænd typisk krydsede Atlanten; sydpå til smørret begynder at smelte og så vest på, forklarer Jesper Bank om turen, der foretages i Maxi-ketchen Fisher & Paykel. Foto: PR-foto

Bank og Kirketerp sejler 'Over Atlanten' med seks nye kendte

Anders Lund Madsen og musikeren Wafande er blandt andre populære danskere ombord på den 83 fod lange sejlbåd, der onsdag stævner ud på det store Atlanterhav med de to erfarne OL-guldvindere i spidsen. Programmet vises i foråret 2020.

Af Sara Sulkjær |

En sejltur over Atlanten er ikke noget, man bare lige gør. Alligevel har seks kendte danskere uden nævneværdig sejlererfaring takket ja til den ultimative udfordring.

Sammen skal de på 21 dage sejle en båd tværs over det enorme Atlanterhav i anden sæson af kanal 5-programmet 'Over Atlanten'.

Det skriver Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse.

Stille vejr og tropiske squalls

Under kyndig vejledning fra OL-guldvinderne Jesper Bank og Martin Kirketerp skal de tilbagelægge de over 3.000 sømil fra Lanzarote til Saint Martin i Caribien.

En tur, som ikke er for sarte sjæle. Den kommer nemlig med garanti til at byde på masser af bølger, søsyge, dramatik, afsavn og hårde vagter ombord på Maxi-ketchen, som de kendte selv skal sejle.

Udover Jesper Bank og Martin Kirketerp, som også var med i første sæson af ’Over Atlanten,’ kommer besætningen denne gang til bestå af radio- og tv-vært Anders Lund Madsen, diamanthandler Katerina Pitzner, kunstner Kristian von Hornsleth, kokken Jesper Vollmer, musikeren Wafande og influencer Julia Sofia Aastrup.

De skal nok få rigeligt at se til undervejs, forklarer Jesper Bank:

- Forventningen er helt klart, at vi får en begivenhedsrig tur. Vi får lært naturen at kende. Det vil sige, at vi får stille vejr og uvejr, vi får sol, måne og stjerner, og vi får de her tropiske squalls (pludselige voldsomme vindstød, red.), hvor vi bliver nødt til at tage sejlene af båden. På den måde kommer vi til at opleve, at det ikke altid er os, der bestemmer, men os der indretter os efter vejret.

Den store drøm om Passaten og Mælkevejen 

De seks kendte skal selv have vagter på båden, madlavning, rengøring og hvad der ellers følger med på den tre uger lange sejlads. Og selvom det kan lyde romantisk at krydse et ocean med vinden i ryggen og solen på næsen, bliver det hårdt.

Pladsen er trang, de mange dage uden land i sigte kan virke endeløse, og vind- og vejrforholdene gør, at det bestemt ikke er en ufarlig tur. Alligevel glæder Anders Lund Madsen sig til oplevelsen.

- Jeg har drømt om langfart på havet, så længe jeg kan huske, men så var der lige seks børn og en masse arbejde og en hel del almindelig sløvhed samt alt for meget internet. Og bøffer. Og den slags.

- Pludselig var mere end halvdelen af livet gået, og så med ét ringer telefonen, og en stemme spørger, om jeg vil med Over Atlanten? Ja! For pokker! Jeg har siddet og ventet på den opringning! Endelig, siger Anders Lund Madsen og slutter:

- Jeg længes efter havet. Efter Passaten. Men især længes jeg efter stilheden og mørket, når alle de andre sover under dæk, og månen er gået ned, og der kun er mig og Mælkevejen. Dét længes jeg efter, så det synger i hårrødderne.

Har aldrig været på sejlbåd

For diamanthandler Katerina Pitzner er sejlturen over det store hav ligeledes en mulighed for at træde ud af hverdagens trygge hamsterhjul.

Hun var derfor ikke i tvivl om, hvorvidt hun ville med til søs:

- Jeg har i lang tid været enormt fokuseret på at gøre min forretning til en succes. Men nogle gange skal man bare gøre noget andet – noget man måske endda er en lille smule bange for.

- Derfor er jeg nødt til at kaste mig ud i det her eventyr. Jeg har aldrig været på en sejlbåd i mit liv, men jeg glæder mig enormt til udfordringen, og jeg er spændt på, hvordan det bliver at skulle indgå i et team med de andre på båden, forklarer hun.

Tre uger til søs

Anders Lund Madsen, Katerina Pitzner, Kristian von Hornsleth, Jesper Vollmer, Wafande, Julia Sofia samt Jesper Bank og Martin Kirketerp stævner ud fra Lanzarote onsdag den 27. november.

Alt efter vejrets luner regner de med at ramme St. Martin i Caribien ca. 21. dage senere.

Anden sæson af ’Over Atlanten’ får premiere på Kanal 5 og Dplay i foråret 2020.

Kilde: Discovery Networks Danmark

content-loader
content-loader
content-loader