Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerbåden JPK 10.30 er i havn i Lerwick. De to sejlere var dødtrætte efter 35,5 timers sejlads. Foto: Anders Johansen
Kapsejlads

Anders Johansen og svenske Göran Artman er nu gået i dørken efter de kom til Shetlandsøerne fra Bergen

- Vi gjorde det. Finish line torsdag kl. 00.30 efter 190 sømil plus krydstillæg. Turen tog 35,5 time. Den var rå, men sjov. Vi er nu fortøjet i Lerwick på Shetlandsøerne. Godnat efter en varm suppe i det lokale klubhus, skriver Anders Johansen, der holder pause til søndag før kurs mod Bergen.

Af Troels Lykke |

Den svensk-danske duo med Göran Artman og Anders Johansen er nået frem til Shetlandsøerne i Shetlands Race, hvor de i ankom i Vejle-sejlerens JPK 10.30 lige efter midnat i havnen Lerwick - se kort.

I en opdatering på Facebook skriver Anders Johansen, at duoen er i mål efter 190 sømil plus 35 sømils krydstillæg efter 35,5 times sejlads fra Bergen i Norge - og besætningenen er dødtrætte:

- Placeringen kender vi ikke helt, dog ved vi, at søsterbåden desværre var sejlet nogle minutter i forvejen. Ingen skader eller defekter af nogen art undervejs, fortæller Anders Johansen.

Starter søndag mod Bergen i medvind

I en besked til Minbaad.dk lød det, før besætningen gik til køjs:

- Nu har vi pause fra målgang til søndag klokken 9 for vores vedkommende. Det er cirka 56 timer, hvor der er tid til at komme sig lidt, tjekke op på båden, tørre vådt tøj, deltage i lokal præmieceremoni med guvernøren her på Shetlandsøerne. Og vejrudsigten siger medvind hjem. Tak for det, skrev Anders Johansen, inden han gik i dørken efter sejladsen fra Bergen til Shetlandsøerne.

Følg Anders Johansen og Göran Artman på Facebook, hvor der blandt andet vises video fra starten.

Stævne-site: www.shetlandrace.no/ - YB Tracking

content-loader
content-loader
content-loader