Gå til hoved-indhold

Langturssejlere fortæller om farlige oplevelser til søs - fx brand om bord eller et ror der ikke virker

Hvis du forstår svensk, kan du her høre om kriser til søs under langtur. Blandt andet om en brand om bord langt fra land, personskade og kollision i Stillehavet, fortalt af langturssejlere selv.

 

Tidligere direktør i Caribien: - Vi bliver jo ikke lykkeligere af at drikke mere vin

En gang imellem skal man rejse langt væk for at mærke, hvor vigtige de nærmeste er. Sådan var det også for Jens og Kirsten Almdal, der lige nu er på St. Martin og så småt er ved at forberede deres tur hjem over Atlanten.

Tursejlads på DK4 - Bubber og Thomas Villum Jensen sejler i det østjyske på en stor X-Yachts

- Vi er i fuld gang med at skrue på de sidste knapper til tre sejlerprogrammer. Og vi glæder os helt vildt til at vise jer det østjyske øhav. I første program tager vi dig med til Horsens, Juelsminde og Hjarnø. Se "Bubber & Villum til søs” (1:3), der har premiere fredag den 26. marts kl. 21.00 på…

Sejlerfamilien Bækholm går live fra Tahiti fredag - lyt med og stil spørgsmål

Troels og Sanne Ørnebjerg Bækholm og deres datter Sally Lou forlod Danmark i sommeren 2019. Nu får du mulighed for at stille dem spørgsmål og høre om dét at sejle rundt i verden som familie. Se mere i deres videohilsen.

Svenske langtursejlere Carina og Conny fortæller om piratangreb

Midt om natten gik pirater til angreb, da svenske Carina og Conny var helt alene på deres sejlbåd i Indonesiens farlige farvande udfor Singapore. Her kan du se og høre deres historie og deltage i deres eventyr.

Svenske tursejlere opdagede fire meter lang pytonslange, da sejl skulle sættes - bådshagen blev vigtig

I denne 5 minutter lange film fortæller Hans og Agneta Palmberg fra Jönköping om deres skræmmende oplevelse ud for Australiens nordøstlige kyst, hvor de fik en farlig slange om bord på deres 51 fods ketch. De opdagede pytonslangen, da sejlene skulle sættes.

 

Johnny og Henriette Duus Kirk: Hvorfor vente på drømmelivet til søs, når vi kan trække stikket lige nu?

Hvorfor vente på at blive pensioneret og på at have tid til drømmene? Vi aner ikke, hvad der sker til den tid. Netop det har Johnny på 55 år og Henriette 51 år handlet på. Til sommer forlader de Ishøj Havn i deres Beneteau 57 og tager ud i verden i tre år.

 

Jonas Vignal-Olsen forklarer om redning af den 47-fods båd S/Y Zoma i Caribien - anker slog stort hul i stævn

Dansk families anker rev sig løs og bankede hul i båden 80 sømil fra Puerto Rico, Caribien, hvorefter US Coast Guard blev alarmeret, og en redningsaktion igangsat. Båden tog vand ind. Læs skipper Jonas Vignal-Olsens beretning om hele oplevelsen på den 47-fods båd i Caribien.

De svenske langturssejlere Pär Ström og konen giver tips til langturssejlads - fx om konflikter og ting der går itu

I den 16 minutter lange film fortæller svenskerne om hvilken type båd, der passer til langtursejlads, men også om egnet udstyr, vejr, storme og hvad det koster at sejle langt samt. Hvad der normalt går i stykker samt konflikter om bord er ligeledes et tema.

 

 

Frederik på 21 år er skipper på egen båd i Caribien - uden at komme fra en sejlerfamilie

Frederik har haft én drøm de sidste fem år: At sejle på langfart som skipper på egen båd. Nu er han i Caribien, 21 år, skipper på sin Jeanneau 36 og med ansvaret for gaster. Han er beviset på, at man kan, hvad man vil - hvis bare man er målrettet.