Gå til hoved-indhold

Svenske langtursejlere Carina og Conny fortæller om piratangreb

Midt om natten gik pirater til angreb, da svenske Carina og Conny var helt alene på deres sejlbåd i Indonesiens farlige farvande udfor Singapore. Her kan du se og høre deres historie og deltage i deres eventyr.

Svenske tursejlere opdagede fire meter lang pytonslange, da sejl skulle sættes - bådshagen blev vigtig

I denne 5 minutter lange film fortæller Hans og Agneta Palmberg fra Jönköping om deres skræmmende oplevelse ud for Australiens nordøstlige kyst, hvor de fik en farlig slange om bord på deres 51 fods ketch. De opdagede pytonslangen, da sejlene skulle sættes.

 

Johnny og Henriette Duus Kirk: Hvorfor vente på drømmelivet til søs, når vi kan trække stikket lige nu?

Hvorfor vente på at blive pensioneret og på at have tid til drømmene? Vi aner ikke, hvad der sker til den tid. Netop det har Johnny på 55 år og Henriette 51 år handlet på. Til sommer forlader de Ishøj Havn i deres Beneteau 57 og tager ud i verden i tre år.

 

Jonas Vignal-Olsen forklarer om redning af den 47-fods båd S/Y Zoma i Caribien - anker slog stort hul i stævn

Dansk families anker rev sig løs og bankede hul i båden 80 sømil fra Puerto Rico, Caribien, hvorefter US Coast Guard blev alarmeret, og en redningsaktion igangsat. Båden tog vand ind. Læs skipper Jonas Vignal-Olsens beretning om hele oplevelsen på den 47-fods båd i Caribien.

De svenske langturssejlere Pär Ström og konen giver tips til langturssejlads - fx om konflikter og ting der går itu

I den 16 minutter lange film fortæller svenskerne om hvilken type båd, der passer til langtursejlads, men også om egnet udstyr, vejr, storme og hvad det koster at sejle langt samt. Hvad der normalt går i stykker samt konflikter om bord er ligeledes et tema.

 

 

Frederik på 21 år er skipper på egen båd i Caribien - uden at komme fra en sejlerfamilie

Frederik har haft én drøm de sidste fem år: At sejle på langfart som skipper på egen båd. Nu er han i Caribien, 21 år, skipper på sin Jeanneau 36 og med ansvaret for gaster. Han er beviset på, at man kan, hvad man vil - hvis bare man er målrettet.

Ny bog 'Sejlglæde, Fællesskab og Maritim Dannelse' opfordrer til at danne bådelaug

Kerteminde-sejleren Martin Anker Wiedemann har udgivet en ny bog om at sejle i små både. Bogen 'Sejlglæde, Fællesskab og Maritim Dannelse' handler om det første års erfaringer i bådelauget og visioner for de kommende år på Fyn.

Drøm dig væk - to liveforedrag med Havana-drengene den 10. og 18. februar

Eventyret er meget langt væk, og vi drømmer alle om lys og oplevelser. Men nu er der snart mulighed for at få lidt eventyr hjemme i stuen. Emil, Theis og Alfred Midé Erichsen fortæller om deres eventyr fra Havana, når de i februar går live - og du er inviteret med for 100 kr.

 

Ny bog til eventyr-sejlerne: Fra Sydkorset til Nordstjernen - beretninger fra bl.a. Galapagos

Vinni og Carsten Breuning dropper deres karrierer, sælger deres bolig og ejendele for at gøre en livsdrøm til virkelighed. En drøm om at sejle jorden rundt i deres 40-fods sejlbåd. De stævner ud den 29. maj 2016. Nu kommer de med en ny langturs-sejlerbog, der igen er hudløs ærlig.

Corona-konsekvenser for langturs-sejlerfamilie June og Søren: Holder pause fra Caribien og flyver hjem til Danmark

June og Søren Grummesgaard forlod Danmark i juli 2020 i båden, Carpe Diem, en 40 fos Furia Brisa. Med ombord er datteren Laura på 19 år. Deres to ældste døtre er i Danmark. Adskillelsen og Corona-besværligheder har gjort, at de har taget en svær beslutning.