Gå til hoved-indhold

Elbådopladere kommer nu til fire havne i Norge

- Norge har ført an i den elektriske bilrevolution. Nu vil vi gøre det lettere at skifte til en elektrisk båd. Vi har arbejdet med planerne over tid. Især de seneste måneder er interessen for elektriske både steget markant, siger BKK's administrerende direktør, Jannicke Hilland.

Udmattet Casper Steinfath blev den første, der krydsede Kattegat på et hydrofoilbræt

Den 27-årige paddlesurfer fra Klitmøller, Casper Steinfath, krydsede helt utroligt Kattegat på et hydrofoilbræt. Han tilbagelagde de 123 kilometer på 10 timer og 53 minutter. De sidste kilometer blev han udmattet liggende på sit bræt og måtte padle med hænderne. Se video.

Turbulent start på Casper Steinfaths jomfrutogt over Kattegat på standup-hydrofoilboard

Søndag morgen satte den 27-årige paddlesurfer fra Klitmøller, Casper Steinfath, gang i sit forsøg på – som den første nogensinde – at krydse Kattegat på et såkaldt hydrofoilbræt. Turen går fra Grenå til Varberg. Se videointerview. 120 km venter nu.

Standup-paddler Casper Steinfaths Kattegat-togt begynder søndag - fra Grenå til Varberg

Efter tre ugers ventetid på det perfekte vejr tager surfer Casper Steinfath søndag kl. syv sit første padletag på sit 120 kilometer lange togt over Kattegat på et standup-hydrofoilboard. Turen går fra Grenå Havn, nord om Anholt og til området omkring Varberg på den svenske vestkyst.

Kun én regel gælder under weekendens Samsø Rundt

10-15 bådejere forventes lørdag at sætte signalflag R, når frivillige indbyder til hyggelig sejlads om Samsø. Starten går fra deltagernes egen hjemhavn, og der er hilsepligt undervejs.

Familien Arildsen: Vi har friheden til at gøre, hvad pokker vi vil - næste stop er Panama

Sådan siger familien Arildsen, som vi nu har fulgt, siden de var på De Kanariske øer og nød livet, mens de ventede på at krydse Atlanten. Nu giver de os en status på livet og deres eventyr - og på hvordan corona præger deres tur. De er i øjeblikket i Venezuela med deres Albin 34 fra 1971.

Juelsminde nu afgangshavn for tysk charterselskab, der lejer Bavaria-sejlbåde ud

Det tyske charterselskab Mola Yachting udlejer sejlbåde og har afdelinger i fem tyske havnebyer og i Stockholm. Nu er Juelsminde også med, efter der kommet en aftale i stand om leje af otte pladser i havnen. Prisen for en uges bådleje varierer meget.

Boganmeldelse: Sejlerglæden kender ingen (corona)-grænser – i et lukket Europa sejlede Thomas Veber fra Mallorca til Marstal

Med en stak officielle papirer under armen lykkes det Veber at krydse grænsen til Spanien. Men er det forsvarligt at sejle gennem et corona-ramt Europa i en stort set uprøvet sejlbåd? I den letlæste bog Udfordringen, der udkommer 1. maj, giver familiefaren et ærligt indblik i den bemærkelsesværdige…

Vandet gik på båden, babyen var født og så sejlede Aarhus-familie to måneder efter

Natasja, Christian og deres børn på ét og ni år er lige nu i en ankerbugt på Curacao. De forlod Danmark i juni 2020 i en Bavaria 39 og har i Caribien fundet nærværet. Men alt er ikke rosenrødt, når man rejser på langtur med børn. Til gengæld er det det hele værd, fortæller Natasja Erbillor Sørensen.…

Palle Jensen står bag 100 bladudgivelser hos Foreningen til Langtursejladsens Fremme

Palle Jensen, 49 år, har siden 2004 siddet i redaktørstolen hos Foreningen til Langtursejladsens Fremme. I april kan Palle Jensen derfor fejre et usædvanligt jubilæum, når FTLF udgiver blad nr. 197 – hvilket bliver Palles jubilæumsblad nr. 100.