Gå til hoved-indhold

Lene og Kim Egtved forklarer om forliset i Stillehavet hvor 50 fods stålbåd sank - vandet fossede ind

Minbaad.dk bringer med tilladelse fra sejlerparret fra Sjællands Odde deres forklaring om hvad der skete i Stillehavet, hvor de akkurat nåede at komme i redningsflåde, hvor de blev reddet. Sammenstødet var så voldsomt, at farten gik fra 6 knob til fuldt stop næsten øjeblikkeligt.

Dansk besætning troede, de skulle vente flere dage i redningsflåden på Stillehavet

To-tre dage forventede Lene og Kim Egtved, der i sidste uge måtte forlade deres langtursbåd på det enorme Stillehav, at bruge i flåden, inden hjælpen kunne nå frem. Det blev langtfra nødvendigt, fortæller sejlerne til DR.dk.

Vand i oliefyret tvinger Silje og Hauke til Island

De to unge gaster måtte opgive at reparere det splinternye oliefyr på Færøerne, der ellers var eneste planlagte stop-over inden det store mål, den grønlandske østkyst. I stedet bragte en monoton sejlads sejlerne til Island og årets store byfest.

 

Aabenraa-sejler flyttede sin 38 fods båd til Korfu - et fedt sted at sejle

Det siger 54-årige Christian Udby, vi mødte på øen Paxos, 6 timers sejlads, syd for Korfu i Grækenland, hvor bådens plads er til at betale. - Jeg sejlede båden herned og opdagede det var bedre at lade båden ligge hernede, siger sejleren til minbaad.dk.

Eksperter giver gode råd inden Atlanterhavskrydset

En tur over Atlanten står for mange sejlere øverst på listen over ting de skal nå i livet. For at få den bedst mulige oplevelse ud af turen over det store ocean, kommer eksperter fra Yachting World her med et par tips til oceankrydset for at få det mest optimale ud af sejladsen.

Projekt Luffe 54: Harpunjagt og solceller skal gøre den 10-15 år lange jordomsejling økonomisk mulig

Én million kroner forventer Mikkel Nordsäter og Jakob Bütow at bruge inden afgang, alt imens de månedlige udgifter undervejs forventes at løbe op i flere tusinde kroner. Sejlernes opsparing, en håndfuld jobs og køjepenge fra gaster skal føre Luffen jorden rundt.

Cille: Smuk skærgård og søsyg bådbaby

Efter et Atlantkryds og besøg på eksotiske øer i Caribien er familien Rosentoft stævnet ud på en sidste afskedstur med Bianca 420'eren Johanna. På fire uger vil familien udforske skærgården, der viser sig at være et ægte paradis i baghaven - også med en syg mindstemand ombord.

Silje og Hauke har sat kurs mod Grønlands barske østkyst i 20 m/s

Den polskbyggede stålketch Tara er med de to unge gaster på henholdsvis 25 og 20 år sejlet fra den øvrige Tall Ship-flåde for at vende stævnen mod nord. En kraftig vind og meterhøje bølger ramte den 60 fod lange båd på sejladsens første døgn. Læs blog fra sejlerne.

Aarhus-kvinder har succes med at blaffe fra ø til ø

De startede på Tunø, hvor de hængte sedler op på havnen og lavede opslag i Facebook-grupper, og det gav pote. En familie ringede til de to kvinder og tilbød at tage dem med til Samsø. 

Solo-sejlads i Yngling fra Hadsund til Samsø Festival

56-årige Jan Pedersen købte for få år siden en Yngling til 7.000 kroner. Vi mødte igen sejleren til Samsø Festival. Da regnen satte ind kom et billigt telt i brug. Man behøver ikke bruge 20.000 kroner til at dække sin båd af, viser Hadsund-sejlerens telt.