Gå til hoved-indhold

Projekt Luffe 54: Sådan bygger du dit eget vinterstativ til dækket

For 800 kroner kan 22-årige Mikkel Nordsäter og Jakob Bütows langtursbåd gå i vinterhi. De kommende jordomsejlere har netop konstrueret smart stativ af et aflagt festtelt. Få deres step-by-step-guide her.

Et halvt år til afgang: Godt humør og grundig research skal bringe Trine og Vitus over Atlanten

Stort gå-på-mod er nødvendigt, når en Bandholm 35 skal forvandles til langturssejler – ikke mindst, når praktisk båderfaring og en håndværksmæssig uddannelse ikke findes på CV’et. Til juni stævner det unge kærestepar fra København ud på deres drømmerejse.

Rønnow om sejlpausen: Det er nu, vi skal pusle med båden

Mentalhygiejne for sejlere. Min bedste medicin mod vinterdepression er at pusle med ting til båden. Måske skal rorpinden lakeres eller du skal have skiftet tovværk.

Lande du ikke skal sejle til - det er nu farligere at sejle ud i verden

Det siger en 79-årig langtursekspert, Jimmy Cornell fra Atlantic Rally for Cruisers, til Seilmagasinet.no, efter seneste røveri af seks nordmænd i Panama. Nogle lande skal man helt holde sig fra at sejle til.

Seks jordomsejlende nordmænd berøvet af pirater i Panamakanalen

Piraterne var maskeret og bevæbnet med både knive og skydevåben. De flygtede fra gerningsstedet efter røveriet, men tirsdag blev flere anholdt efter en stor politiaktion, skriver norske VG.

Danske Gwendolines redningsmænd deler video fra forliset i Stillehavet

I august måtte Lene og Kim Egtved gå i redningsflåden, da deres langtursbåd pludselig tog vand ind på det enorme ocean. Den græske besætning, der kom sejlerne til undsætning, viser nu videoklip fra redningsaktionen.

Otte gode råd til sejlads på Grønlands kolde østkyst

Find uldhandskerne frem fra gemmerne og fyld maddepoterne inden afgang. Gasterne Silje Waaler Pedersen og Hauke Griffel giver her gode råd til kommende Grønlands-sejlere.

Oure-sejlere hjemme efter Danmark rundt i sol, blæst og regn

I 11 dage har Sejlerne fra Oure været på togt rundt omkring i Danmark og anløbet forskellige havne og ligget for anker, bl.a. i Dyvig. Eleverne på tre DS 37ere var mellem 18 og 30 år. Afslutning var med natsejlads over langelandsbæltet til Lundeborg.

Projekt Luffe 54: Glasfiberen er delamineret efter grundstødning

Glasfiberlag tog skade under Luffe 54’erens uheld, hvorfor Jakob og Mikkel nu må genopbygge en mindre del af bådens skrog. Læs, hvordan de kommende langturssejlere løser problemet.

Silje og Hauke: Retur mod Danmark i 20 timers uvejr

De unge gaster var forberedt på det værste, da de vinkede farvel til den grønlandske østkyst. Efter knap et døgns tæsk i Nordatlanten nåede sejlerne Færøerne, hvorefter turen - med et indlagt stop på Shetland med den sagnomspundne polardåb - kunne fortsætte mod Danmark. Læs sejlernes sidste blog…