Gå til hoved-indhold

Ej, I gav da ikke op efter 11 timer i Classic Fyn Rundt?

Jo, det gjorde vi. Ingen ombord orkede at sejle rundt om øen på 40 timer, når vi nu havde 'planlagt' turen til et døgn. Men hør lige her. Det var altså stadig en god tur. Nogle havde sågar set på trackeren, at vi sejlede 56 knob... Men det var altså, fordi jeg kørte rundt med den i bilen.

Spørg dig selv om du er i den rigtige bådtype? Nu er jeg i J/70'eren

H-båden er solgt, men jeg er stadig rigtigt meget til entypesejlads. Jeg har fortsat min Drabant 24 i Rudkøbing og min Boheme 10 meter i Juelsminde. Men nu bor jeg i København og er blevet rorsmand på en J/70'er, der tilhører min gode ven Jens Peter Madsen.

Luffe 43-sejler til mig: Du skal IKKE lægge din båd uden på os - glem det

Sådan vrissede en Luffe 43-sejler af mig, da jeg en sen aften i juli i år nåede Bogense Gamle havn. Men Luffe 43-sejleren er forkert på den. - Han kan ikke nægte dig det, siger ansatte havnefolk i Lundeborg og Faaborg.

Jeg kunne ikke rulle Code Zero ind - panik før stenmole i Grenå i min Boheme 10-m

Jeg skulle lige til at rulle min nye, hurtige Code Zero ind, men linen var røget ud af tromlen, og jeg surfede 8-9 knob lige mod en stenmole. Samtidig røg et tovværk i skruen (troede jeg), da jeg sejlede ind til Grenå i 7-8 m/sek. Og Code Zeroen blafrede.

H-båden blev solgt – nu kun to både (min far skal fikse)

H-båden blev solgt. Herligt. Nu har jeg min Drabant 24 og Boheme 10-meteren, jeg købte sidste år. Min 79-årige far, med mig som assistent, har netop skiftet skødespil, sat ny badestige på hækken og monteret Lopo-light-lanterner i masten.

Tre både er for meget - sælger H-båden

I Hellerup Sejlklub findes der en meget dygtig sejler, Frank Berg. Han har virkelig mange både. En Drage, en Knarr, en OK-jolle, en Finnjolle og en Starbåd. Nu er jeg fejlagtigt ved at lave en Frank Berg, efter jeg købte en Boheme 10 meter.

Er der en voksen tilstede i jurylokalet?

Når der skal uddeles en Regel 69-dom ved fx et J/70 DM i Horsens, er det ikke nok med en stærk juryformand, der skal modspil til fra erfarne, mere regelstærke, fornuftige voksne.

Aarhus bedst i Danmark - først VM for OL-sejlere og nu stopover i Ocean Race

Tidligere var det KDY, der løb med opmærksomheden, når KDYs direktør Lorenzen hev kæmpe stævner med RC 44, VM i matchrace og mange, mange andre hjem. I dag har Aarhus førertrøjen på, med det Internationale Sejlsportscenter og en velvillig kommune.

Selvfølgelig var vi til Samsø Festival igen i overfyldte, lidt larmende Ballen Havn

Er du til dansk musik, sejlads og hygge med vennerne er Samsø Festival den helt rigtige kombi. For 5. år i træk var minbaad.dk til Samsø Festival i uge 29. Vi sejlede fra Ballen Havn på Sydfyn til Ballen Havn på Samsø. Lige nu er vi i Lundeborg på vej mod Ærøskøbing i vores Drabant 24.

Drabant 24 blæst inde på Skarø - nu tager vi færgen til Drejø

Minbaad.dk's redaktør er på sommerferie med datteren Dagmar og hendes veninde, Isa. Det startede med, at vi allerede var blæst inde i vores hjemhavn Ballen ved Svendborg. Men i går sejlede vi til Skarø. En tur på 20 minutter med fok oppe. Det er nærmest stormende kuling her på dejlige Skarø.