Gå til hoved-indhold

Aarhus bedst i Danmark - først VM for OL-sejlere og nu stopover i Ocean Race

Tidligere var det KDY, der løb med opmærksomheden, når KDYs direktør Lorenzen hev kæmpe stævner med RC 44, VM i matchrace og mange, mange andre hjem. I dag har Aarhus førertrøjen på, med det Internationale Sejlsportscenter og en velvillig kommune.

Selvfølgelig var vi til Samsø Festival igen i overfyldte, lidt larmende Ballen Havn

Er du til dansk musik, sejlads og hygge med vennerne er Samsø Festival den helt rigtige kombi. For 5. år i træk var minbaad.dk til Samsø Festival i uge 29. Vi sejlede fra Ballen Havn på Sydfyn til Ballen Havn på Samsø. Lige nu er vi i Lundeborg på vej mod Ærøskøbing i vores Drabant 24.

Drabant 24 blæst inde på Skarø - nu tager vi færgen til Drejø

Minbaad.dk's redaktør er på sommerferie med datteren Dagmar og hendes veninde, Isa. Det startede med, at vi allerede var blæst inde i vores hjemhavn Ballen ved Svendborg. Men i går sejlede vi til Skarø. En tur på 20 minutter med fok oppe. Det er nærmest stormende kuling her på dejlige Skarø.

Uegnet som bådejer med 40 liter regnvand i Drabant 24 - der var i vandet hele vinteren

Jeg er egentlig uegnet til at have en båd. Jeg sjusker med vedligeholdesen og bruger for lidt tid på min Drabant 24, der var i et fugtigt forfald, da jeg besøgte båden i Ballen Havn ved Svendborg forleden. Spiler, hynder, gardiner og andet var alt for fugtigt, og batteriet var helt fladt.

Troels Kløvedal lærte os at Danmark ikke er verdens centrum

I 1967 købte Kløvedal stålskibet ”Nordkaperen”, som han sejlede Jorden rundt med tre gange. Det gav genlyd blandt sejlere og ikke-sejlere i Danmark. Han fik inspireret danskerne til at sejle langt.

Droppede hotel i efterårsferien og sejlede istedet på tur i Drabant 24

Det har vi ikke fortrudt. For lige nu skinner solen i Ærøskøbing Lystbådehavn, hvor der er er god plads.

Rørende hjælpsomhed på Avernakø - vi stod på grund i havnen

Da jeg vågnede med kæresten i min Drabant 24 på Avernakø sidst i august, kunne den 2,2 tons båd ikke flytte sig, men så kom tyskere ilende af sig selv. Jeg nyder sammenholdet.

VMs baneledere ignorerer totalt flere tusinde tilskuere i Aarhus

De første medal race er sejlet i Aarhus, hvor Finn- og 470-joller var i aktion, mens en fyldt tribune sad og manglede sejlere, der lå 1500 meter ude, selvom vinden var rigtig til kystnær sejlads.

Samsø Festival atter en stor attraktion for lystsejlere

Minbaad.dks redaktør er for 5. år i træk på festivallen, der løfter sejlerferien. Men du skal leve med høj, hjernedød popmusik i havnen, leveret af motorbådsfolket i Ballen Havn.

Ærøskøbing slår Caribien - miniferie med Drabant 24

Jeg har flyttet min Drabant 24 fra Kerteminde til Ballen Havn ved Svendborg for at dyrke det sydfynske ø-hav - og jeg blev ikke skuffet på den første ø-havstur med min datter og hendes veninde.