Gå til hoved-indhold

Flere pladser på vej til husbåde i København - kommunen er i dialog med lokale borgere

Den stigende efterspørgsel på bådpladser til fastboende sejlere får nu Københavns kommune til at skaffe flere havnepladser i hovedstaden. En dialog er påbegyndt, men hvornår pladserne står klar, tør kommunen ikke love.

Dele af Køge Havn forvandles til midlertidigt militært område

Tirsdag blev et større havneområde i Køge taget i brug af militæret. Det militære område ophæves fredag den 4. marts.

Flere vælger at lade båden blive i vande grundet milde vintre

Flere både overvintrer i vandet, da det forlænger sejlsæsonen og er lettere at lade den ligge - men det kan blive farligt og dyrt. Ved du eksempelvis, om din båd ligger i en sikker A-havn eller i en usikker B-havn?

 

Frivillige på havnen i Helsingør sikrede 30 både under stormen Malik

Elleve frivillige reddere fra Dansk Søredningsselskab fik en travl nat, da Malik gik i land. Desværre lykkedes det ikke at redde en sejlbåd, der rev sig løs og forlod havnen under stormen.

Malik-stormen drevet over - intet uoverskueligt kaos denne gang - se læserfotos

Malik blev 'kun' til en kategori 2-storm, hvor middelvindhastigheder, ifølge DMI, ligger mellem 24,5 og 26,5 meter i sekundet.

Nyetableret sejlklub Prøvestenen vil være partner ved etablering af en ny lystbådehavn på Amager

Københavns Kommunes budgetaftale 2022 åbner for at arbejde videre med planer om at færdiggøre lystbådehavnen Prøvestenen Syd og i øvrigt skabe et maritimt område med mange forskellige aktiviteter. Sejlere har nu etableret en forening, hvis formål er at påvirke processen.

Nyt partnerskab skal fremme sejlerturismen med udgivelse i havnene

Til sejlersæsonen 2022 springer magasinet Sejlerens ud i en ny specialudgave med flere artikler, sejlerrelevante oplysninger for de mange nye sejlerfamilier og naturligvis havnebeskrivelser fra de danske lystbådehavne. 

Havnemester søges til Aarhus Havn - hjemstedet for gamle træskibe og sejlerlandsholdet

Efter 14 år har havnemesteren i Aarhus valgt at gå på pension, og en ny leder får derfor muligheden for at trække i arbejdstøjet. En leder, der skal favne bredt, og som skal formå at samle de mange brugere af havneområdet.

Marina Minde i Flensborg Fjord kåret som Årets Havn 2021 for høj service og gode faciliteter

Marina Minde, der har Gråsten Sejlklub på matriklen, løb med Danske Tursejleres pris som Årets Havn. – Marina Minde er et godt eksempel på, hvordan et højt serviceniveau kan gøre selv en lille havn levende og attraktiv, siger forretningsfører i Danske Tursejlere, Leif Nielsen.

Årets Havn skal uddeles for 14. gang - hvor har du følt dig ekstra velkommen? Stem nu

Frem til den 15. november er det muligt at deltage i afstemningen om årets havn. - Når du stemmer, er der er en fin el-foldecykel på højkant som førstepræmie, lover Danske Tursejlere.