Gå til hoved-indhold

Sejlads og efterspørgsel på havnepladser boomer i Danmark efter man ikke må rejse sydpå

Coronakrisen har sat tusindvis af danskeres sommerferieplaner på standby, og udlandsplanerne er for mange ændret til en sommer i Danmark. Både nord og syd for København meldes om øget interesse for at få en bådplads i løbet af sommeren, fortæller TV 2 Lorry.

Syv lystbådehavnene i Frederikshavn Kommune kan besøge hinanden gratis grundet coronakrisen

Coronakrisen har været hård ved lystbådehavnene, som savner alle deres udenlandske sejlere. Lystbådehavnene i Frederikshavn Kommune forsøger med et nyt initiativ at hjælpe hinanden igennem krisen. Man ønsker at støtte erhvervslivet.

Tyskere ønsker ikke at have deres båd i Danmark længere - et problem i Sønderjylland

Tyskere, der ejer et sommerhus i Danmark, måtte fra i går passere grænsen. Ejer de en lystbåd, er der til gengæld adgang forbudt. Det er et stort problem, siger Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID), der anslår, at cirka 1.000-1.500 udlændinge har deres båd stående i Danmark.

Sø-shelter findes nu i Bogense Havn

Tirsdag blev to sheltere trukket ud og fastsat med anker ved Bogense havns nordvest-mole. De to nye sø-sheltere kan hver huse to voksne og ét barn. Se billeder af de ny sheltere, man lige skal styre uden om i havnen.

Sommerhavne: På Birkholm kan du købe hjemmelavet franskbrød i forsamlingshuset

De tre mennesker, der har bopæl på den lille ø ved Sydfyn, sørger godt for de tililende sejlere, der nyder idyllen og sammenholdet på havnen og i den omkringliggende natur. Impala 36-ejer Lene Høgh Bünger fortæller om øen.

Ny Kommas Havnelods 2020-2022 viser over 1.000 havne i flere lande

Bogen på 712 sider er guiden for alle lystsejlere, og den nye udgave er gennemgribende opdateret og dækker danske, tyske, svenske og et udsnit af polske lystbådehavne – i alt over 1.000 havne.

600 både i Svanemøllehavnen skal flyttes til midlertidig havn i Færgehavn Nord

Se og hør her hvordan 600 bådejere bliver tvunget til at flytte, efter at 1,4 km tunnel bygges i forlængelse af Nordhavnsvej-tunnelen på østsiden af Strandvænget på Østerbro, under Svanemøllehavnen og frem til Kattegatvejs forlængelse i Nordhavn.

Parkeringshus overtager sejlernes vinterpladser på Vejle Lystbådehavn

100 vinterpladser forsvinder fra havneområdet, når et nyt parkeringshus snart står klar. Der er foreløbigt fundet erstatning for halvdelen af pladserne.

Havne i Langelands kommune er nu igen åbne for gæstesejlere

De fire kommunale havne i Rudkøbing, Strynø, Ristinge og Bagenkop åbner op for danske gæstesejlere. Men de er fortsat forbudt land for udenlandske skibe og turister, da de danske grænser stadig er lukkede.

Kerteminde Havn: Gruppe får bøde for at overtræde forsamlingsforbuddet

12 personer var søndag samlet på havnen i forbindelse med undervisning eller introduktion. Da en venlig opsang ikke var nok til at opløse gruppen, måtte politiet tage hårdere midler i brug.