Gå til hoved-indhold

TrygFonden donerer ny type lysende, skridsikre redningsstiger til havne

TrygFonden har udviklet og gennemtestet en ny type redningsstige til havneområder, og nu kan danske havne – store og helt små – søge om at få del i de 200 stiger, som TrygFonden donerer i 2020. Modellen er skrig-orange, skridsikker og har solceller, så den lyser om natten.

 

Havneassistenten møder dig i en RIB og anviser plads i Nyhavn1 i Middelfart - det virker

Mange gæstesejlere sejler forvirret rundt for at finde en ledig plads i de overfyldte havne. Sådan er det ikke i Middelfarts Nyhavn ved Kulturøen. Minbaad.dk fik anvist plads og blev endda slæbt i havnen af unge, hjælpsomme Nikolaj.

85-årig nægtede at betale havneafgift på Anholt efter han sejlede i nødhavn

En 85-årig mand fra Faaborg og hans 73-årige ven havde på grund af blæsevejret lørdag aften søgt nødhavn på Anholt, da de ikke havde kræfter til at sejle videre. Men de nægtede at betale havneafgift. Den lokale betjent på Anholt måtte forbi lystbådehavnen.

Svenskerne er savnet på Læsø - 150 både mangler i Østerby Havn

Havnen på Læsø lider under grænselukningen til nabolandet, der risikerer at koste kommunen én million kroner i manglende havneindtægter. Lidt over tyve gæstesejlere besøger i øjeblikket havnen.

900.000 kr. dyrt tankanlæg står klar til sejlerne i Skive

Bådejerne skal ikke længere vandre to kilometer efter brændstof, når de besøger Limfjordshavnen. Coronavirussen har afblæst åbningsfesten for anlægget, i stedet fejres med salg af brændstof til indkøbspris.

Covid-19: 6-dages reglen for havnebooking ophæves for nordmænd

Den 4. juli kan personer med bopæl i Norge frit rejse ind i Danmark uden at forhåndsreservere seks overnatninger, fortæller Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

Det vilde vesten på lystbådehavnen på Aarhus Ø - ubudne gæster på både

Aarhus Sejlklub er atter hårdt ramt af den uro, der i øjeblikket hersker på Aarhus Ø og ved sejlsportens klublokaler ved Kystpromenaden. - Vi oplever en massiv tilstedeværelse af folk, der kommer udefra, siger Jørgen Ringgaard, formand for Aarhus Sejlklub til Aarhus Stiftstidende.

Fynsk tursejler: Havnene vil have for mange digitale informationer

Hallberg-Rassy 37-sejler fra Sydfyn er træt af udviklingen, hvor sejlerne skal afgive flere og flere oplysninger. - Bådnavn og hjemhavn må være nok. Desuden foretrækker jeg personlig kontakt med havnefogeden, siger 65-årige Per Hansen, der ikke vil dele sin email ud. Opdateret kl. 22.45

Fastliggere i Horsens Marina skal stadig betale en taktsstigning på 100 procent

En takststigning på hele 100 procent for 20 fastliggerne på lystbådehavnen skabte stor debat i starten af året. Én fastligger har adresse i havnen.

Bådejere fra EU, Schengen og Storbritannien, som har både i Danmark, kan frit krydse grænsen

FLID-havne har presset politikere, embedsmænd og Rigspolitiet for at få udlændinge, der ejer en båd i Danmark, sidestillet med dem, der ejer sommerhus, så de kan få adgang til at klargøre og benytte deres fartøj. Det er nu lykkedes.