Gå til hoved-indhold

Sejlbåd udbrændt i Egense Lystbådehavn i Limfjorden

Nordjyllands Beredskab kender ikke årsagen til branden, der også bekadigede bådbroen. Se billede af den udbrændte båd.

Bådejerne i Hellerup hjælper hinanden med smart naboordning

For at forebygge skader har 10-12 sejlere skrevet sig på nabolisten, hvormed de accepterer, at øvrige medlemmer kan gå ombord på deres både, slække fortøjninger og lignende. Ikke alle kan optages på listen.

Anholt Havn rykker med ny lækker grillplads til sejlerne

Anholt midt i Kattegat er en af sejlernes foretrukne gæstehavne. Et sted med hvide, rene badestrande med det fineste sand og høje klitter.

Odense Kommune frygtede nyt bådvrag, der sank - derfor blev Laura fjernet

Før nytår lå utætte Laura få centimeter over vandoverfladen, og i de seneste 14 dage har Odense Kommune haft pumper til at tømme vand ud af båden i døgndrift. I går tog man konsekvensen og fjernede båden.

Unge sejlerfamilier skaber liv i havnene

De danske havne rundede over 1 mio. gæstesejlere i 2019. Et generationsskifte i havnene med flere, yngre familier i bådene løfter aktivitetsniveauet, lyder det fra havneforeningen FLID.

 

Havnefoged: Lås stiger fast så de ikke bruges til indbrud

- Ved at låse stiger fast og fjerne værdigenstande kan vi måske undgå nogle af de spontane tyverier, siger havnefoged i Juelsminde Havn, Kem Kaas.

TrygFonden deler 1,5 mio. kr. ud for at styrke havnesikkerheden i lystbådehavnene

Hvert år drukner 10-12 personer i havne og lystbådehavne. TrygFonden har bevilliget 1,5 mio. kr. til Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) Med 300 lystbådehavne, er det en stor opgave vi har kastet os ud i, siger Jesper Højenvang, direktør i FLID.

115 meter lang bro fra 1976 udskiftes i Ballen Havn på Sydfyn

Pælene, der holder broen oppe, er tæt på gennemrådne, det samme er bjælkerne, der holder brodækket oppe. Det bliver dyrt for den private havn, hvor hver bådejer fra næste år får hævet havnelejen med 1.000 kr. årligt.

Steffensen rykker fra North Sails til havnemester i Svendborg

47-årige Christian Steffensen skal have nyt visitkort den 1. januar 2020. Titlen bliver havnemester ved havnene i Svendborg Kommune. Lige nu er han hos North Sails i Herlev men Steffensen har også været projektleder i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark og Dansk Sejlunion.

Marstal Havn på Ærø kåret som Årets Havn 2019

Marstal Havn blev æret med Danske Tursejleres pris som Årets Havn for en levende stemning og masser af aktiviteter for familien. Havnen oser af maritim historie, og samspillet med byen og naturen er helt unikt, siger formand for Danske Tursejlere, Henning Jensen.