Gå til hoved-indhold

41 sejlklubber klar til 'Øresund sammen - hver for sig' - 1000 sejl- og motorbåde forventes på Øresund

Lørdag den 12. juni går det løs igen, for på vegne af alle sejlere og sejlklubber på Øresund og Dansk Sejlunion har Kongelig Dansk Yacht Klub taget initiativ til at gentage succesen fra sidste år - en “folkefest" på Øresund. Fællesskabet blandt sejlere skal synliggøres.

Få kvinder er en del af sejlsportens frivillige arbejde - nu vil Dansk Sejlunion vide hvorfor

Flere kvinder skal sidde i bestyrelsen og i ungdomsafdelingernes trænerbåd. Det er håbet i Dansk Sejlunion, der nu har søsat en undersøgelse af kvinderne i sejlsporten. Deltag frem til den 20. maj.

Opdaterede retningslinjer for landets klubhuse - sociale aktiviteter er bandlyst

Det er muligt at holde generalforsamlinger og kurser, mens sociale aktiviteter er bandlyst i klubhusene. Dansk Sejlunion fremlægger en udførlig guide med seks punkter.

Youngsters Open skal hjælpe de 13-20-årige ind i sejlsporten

Solen skinner, temperaturen stiger, og brisen bliver varmere. Forårssæsonen indbyder til udendørsaktiviteter, hvilket Youngsters ønsker at være en del af. Sæsonen skydes i gang med Youngsters Open i fire klubber, der inviterer unge mellem 13 og 20 år til at prøve kølbådssejladsen.

Unge Rudkøbing-sejlere fortæller om sejlerglæde

Medlemmer fra Rudkøbing Sejlklubs junior-afdeling, Optimist-sejlerne, hejser klubstanderen i corona-foråret 2021. Video af journalist og Bianca 27-sejler Søren Stidsholt Nielsen. - Det er dejligt at få vind i håret, ja vi sejler bare og snakker, siger junior-sejler.

Hanse 315 leveret til Maersk Yacht Club Syvstjernen

De ansatte og aktive sejlere hos Mærsk havde de store smil fremme ved leveringen af Syvstjernens nye Klubbåd, Hanse 315 fra Reese Marin i Aabenraa. Båden blev sejlet hjem til Langelinie Havn i København.

 

Dansk Sejlunion havde i 2020 største medlemsvækst i 36 år

Dansk Sejlunion havde en medlemsfremgang på knap 2.000 nye sejlere i 2020 efter corona-pandemiens indtog. Det er den største vækst siden 80’erne.

Solrige Garda erstattes af Kaløvig og Vallensbæk i kulde – Højen og Hestbæk hjalp Europa-sejlerne

44 seje Europajolle-sejlere skiftede solbriller ud med vinterhandsker, da den traditionsrige påskecamp på Gardasøen blev aflyst. I stedet stod nogle af landets dygtigste sejlere klar til at hjælpe deltagerne i hjemligt farvand.

APRILSNAR. Dansk Sejlunion bliver til Dansk Sejlsportsunion

Dansk Sejlunion erkender nu efter flere års fejlslagen indsats overfor tursejlerne, at de de vil koncentrere sig om OL-sejlerne og derfor ændre navn til Dansk Sejlsportsunion. Hos vores kolleger på Bådmagasinet i Rungsted har man netop sat fokus på Dansk Sejlunions lunkne tiltag overfor tursejlerne.

De kom i Dansk Sejlunions bestyrelse 2021

Efter kampvalg på lørdagens generalforsamling i Dansk Sejlunion står det klart, hvem der udgør den nye bestyrelse i Dansk Sejlunion. Otte kandidater havde meldt sit kandidatur, men kun fem skulle vælges.