Gå til hoved-indhold

På tre år satte K.A.S. succesfuld kapsejlerskole i søen - nu modtager de Klubudviklingsprisen 2021

Den københavne sejlklub er kommet i mål med sit ambitiøse projekt til kølbådssejlere. Nu bør konceptet kopieres til andre sejlklubber, mener formand i Dansk Sejlunion, Line Markert.

Corona-tilpasninger skaber pænt overskud i Dansk Sejlunion på 1,5 mio. kroner

Aflyste eller omlagte aktiviteter er sammen med stabile indtægter de primære årsager til, at Dansk Sejlunion kommer ud af 2020 med et stort overskud. Særligt rejse- og mødeudgifterne har været skåret naturligt ned, da meget arbejde er foregået digitalt.

 

Sejlklubber protesterer over, at Banedanmark vil lukke Guldborgsundbroen i august og september

- Der burde være masser af tid i perioden fra 15. oktober til omkring 1. april til at arbejde på broen (for Banedanmark, red.), siger John Kildsgaard, formand for Bådklubben Guldborgsund i Nykøbing F. Samtidig er Guldborgsund Baltic Race netop planlagt til at sejles den 26. til 28. august.

KØS Sejlsport fordobler medlemstallet: Lønnede ungdomstrænere er afgørende - få gode råd fra formanden

Ungdomsklubben KØS Sejlsport er de seneste år vokset fra at være 25 til i dag at have over 50 unge medlemmer på klubkortet. Formand Sune Vester Lindhe fortæller her, hvilken udvikling klubben er gået igennem og giver gode råd til andre sejlklubber, der vil have flere børn og unge i gang med at…

Helsingør Sejlklub har fået 20 procent flere medlemmer - corona er medskyldig

- Den største fremgang oplever vi i vores sejlerskole, hvor vi nu har fire både. Også i ungdomsafdelingen har vi stor fremgang med 20-30 nye unge, fortæller Erik Stannow, næstformand i klubben til Helsingør Dagblad. Klubhuset renoveres også for én mio. kroner.

Kampvalg i Dansk Sejlunion - otte kandidater skal kæmpe om fem pladser i bestyrelsen

Det er blevet populært at sidde om bestyrelsesbordet i Dansk Sejlunion. Seks mænd og to kvinder er på valg, når bestyrelsen sammensættes under generalforsamlingen i marts. Se kandidaterne her.

Nedlukningen får økonomiske konsekvenser for sejlklubberne: Ansøg corona-hjælpepuljen inden fredag kl. 12.00

Aflyste kapsejladser betyder færre indtægter til sejlklubber over hele landet. Ikke mindst arrangørerne af de større kapsejladser er ramt. Om èt døgn lukker ansøgningen til DIF og DGI's corona-hjælp.

Svanemøllehavn lukker: Hvad sker der med sejlklubberne, når erstatningshavnen bliver en realitet?

Flere hundrede bådejere skubbes i nær fremtid ud af den enorme Svanemøllehavn i København og flyttes for en femårig periode til en erstatningshavn. Det kan få store konsekvenser for områdets sejlklubber. Læs interview med formand for Sejlklubben Sundet, Ole Brandt.

DIF til de frivillige: Lige nu er det hårdt - men vi går mod lysere tider

Danmarks Idrætsforbund bakker på baggrund af den alvorlige corona-situation op om forlængelsen af de nuværende restriktioner. Samtidig sender DIF en vigtig opfordring til sine næsten 500.000 frivillige, herunder også sejlsportens mange trænere og hjælpere.

 

Den særlige indsats skal hædres - hvem har udviklet sejlsporten i 2020?

I et corona-år, hvor klubberne er blevet tvunget til nytænkning, er flere oplagte kandidater til Dansk Sejlunions Klubudviklingspris. Frem til den 31. januar er det muligt at indstille kandidater til prisen.