Gå til hoved-indhold

Ny Dragonfly 40 har plads i kahytten som i en kølbåd

Vi er ombord på den nye verdenspremiere, Dragonfly 40, der i denne uge vises frem på boot. Se interview med chef for Quorning Boats, Jens Quorning, der fortæller, at stort set alt er håndlavet. Lige nu er der solgt to af bådtypen fra Skærbæk.

Verdensmester Rindom skal inspirere kvinder til at forløse deres talent på netværksmøde i Aarhus

De fremmødte kvinder kommer fredag i lære hos en sand mester, når de skal lære at udfri deres evner i arbejdslivet, på vandet eller i socialt samvær med andre. Women On Water-netværket står bag arrangementet.

Forsvaret indstiller eftersøgningen af 30-årig sejler

Søndag aften måtte redningsmandskabet opgive at finde den unge sejler, der flere timer forinden var kæntret med sin fire år ældre kammerat nær Sæby. Den 34-årige formåede at redde sig selv i land.

Simon Melchiorsen fra Rudkøbing var på barsk sivbåds-sejlads på Stillehavet

Afstanden til land var flere tusinde sømil. Ingen passerende skibe. Hvert døgn sank sivbåden omkring én centimeter. Skrogets siv og reb smuldrerde ud i oceanet. Mast og ror knækkede. Det oplevede Rudkøbing-sejler sidste år.

Banedanmark truer med at lukke Limfjordsbroen på grund af elektriske tog

Hvis det sker, vil broklappen på den vestlige af de to broer midt i Aalborg blive svejset fast. Skibe og både, der er højere end 4,4 meter, skal derefter sejle nord om Skagen for at komme på den anden side af broen. En omvej på 450 kilometer, fortæller Nordjyske.

Er dine VHF-rutiner blevet lidt rustne?

Mange fritidssejlere benytter kun deres VHF-radio et par gange om året, og så siver de praktiske radio-færdigheder langsomt ud i det blå. Derfor har Duelighedsklubben lagt videoer på Youtube, så alle kan få genopfrisket VHF-rutinerne inden sejlersæsonen begynder.

Tragedie i H-båd-klassen: 54-årige Per Hansen fra Thisted Sejlklub pludselig død

Per Hansen døde i lørdags, da han var ude på sin mountainbike, hvor han pludselig faldt om blandt venner. Den dygtige VM-gast efterlader sig tre børn. Vennen Søren Ottosen skriver her mindeord om den vellidte sejler, der sad i H-bådsbestyrelsen.

Åbent værft og stumpemarked hos Walsteds Baadeværft på Thurø

Lørdag den 1. februar 2020 kan du se, hvordan bådebyggerne arbejder med deres projekter i værkstederne og hallerne, forklarer direktør Bettina Walsted. Værftsejeren viser desuden en nyhed frem og holder stumpemarked.

Vandstanden kan stige med op til tre meter langs den jyske vestkyst

De sønderjyske sejlere i Vesterhavet bør slække fortøjningerne, inden et kraftigt lavtryk natten til onsdag går i land. Vandstanden falder atter i løbet af morgenen.

Hjemmeværnet sejlede 12 timer for at hjælpe grundstødt Granada 24-ejer – uden held

En lang næse ventede de frivillige reddere fra Vordingborg efter sejlturen til Tisvildeleje. På strandkanten lå den grundstødte Granada 24, men ejeren var forsvundet.