Gå til hoved-indhold

Redningspilot med opfordring til sejlerne: Hav udstyret i orden

Efter knap seks timer i vandet reddede Forsvarets helikopter mandag en kæntret, 20-årig tysk sejler i Ringkøbing Fjord. Jollesejlerens lysende mobiltelefon fik livsvigtig betydning for aktionen, forklarer fartøjschef og pilot i Forsvaret.

Hjælp forskerne med at finde marsvin omkring Fyn

Sejlerne spiller afgørende rolle for den nye forskning, der skal give SDU-forskere basisviden om marsvinens færden. Med app kan observationer let dokumenteres og videregives til forskningen.

"Der ligger sgu en i vandet der" - Forsvaret filmer redning af sejler i Ringkøbing Fjord

- Der ligger sgu en i vandet der, lyder det i video, efter at man i Forsvarets redningshelikopter i første omgang har fået øje på manden. Lidt senere lyder det: - Der er tegn på, han vinker, der er liv i ham, vi sender en redder ned, lyder det i Forsvarets video. Lys fra mobiltelefon redder…

DMI: Uge 30 bliver for alvor sejlerferie med sommerdøgn med 25 grader

Næste uge ser ud til at blive varm – rigtig varm. I stor kontrast til juli 2018 har juli 2019 endnu ikke haft et eneste sommerdøgn. Altså en dag, hvor temperaturen overstiger 25° C.

Erfaren Laser-sejler reddet af helikopter på Ringkøbing Fjord

To helikoptere og redningsfartøjer søgte i flere timer efter den 20-årige tyske sejler, der er på ferie i Danmark. En lykkelig far kunne sent mandag aften uddele kram til de deltagende redningsfolk.

34-årig britisk kvinde druknet efter hun blev fanget under katamaran - 242 sømil fra Sydafrika

Miljøforkæmper Sara King er tragisk druknet under katamaran, efter 48 fods båd, der sank i en storm. Hendes partner Jason Baker, 31 og hans ven James Elsworth, 33, overlevede. Det samme gjorde Saras hund, Dax.

Anerkendte kunstmaler Ken Zier: Havmaleri er spændende som aldrig før

Mit fokus er på det der sker i og omkring havet. Stranden, havet og himmel. De er de tre elementer, der optager mig. Jeg er fascineret af at det på en måde altid har set sådant ud, fortæller sejler og kunstmaler Ken Zier fra Djursland. Vi taler ham.

Kronprins Frederiks Bro lukket for gennemsejling i en eller to dage i juli

Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund har behov for akut at skifte én af bremserne på broklapperne. Udskiftningen udføres den 22. juli og med den 23. juli i reserve – og begge dage med udmelding om at broen ikke kan åbne for sejlende, fortæller Vejdirektoratet.

Vikingeskibet Ladbydragen på vej Fyn Rundt

Vikingeskibet Ladbydragen står i dag ud på sit første store togt. Med afgang fra Kerteminde søndag morgen blev kursen sat mod Det Sydfynske Øhav. Kopien Ladbydragen blev over en fem-årig periode bygget foran Vikingemuseet og under stor folkelig festivitas søsat i maj 2016.

RM 1180 - franskmanden med linjer fra en Open 40

Det er igen Atlanterhavs-designeren Marc Lomard som slår linjerne til en RM-båd. Denne gang til 39 fods RM 1180, der har negativt spring. Fribordet er kun højt hvor der skal være plads om læ. Minbaad.dk har før testet RM-bådene, der er kendt for et moderne design.