Gå til hoved-indhold

Efterskolernes Dag 29. september - masser af skoler tilbyder sejlsport

Masser af efterskoler landet over har sejlsport på programmet. Efterskolernes Dag, søndag den 29. september, er en oplagt anledning til at se nærmere på mulighederne, fortæller Dansk Sejlunion, der viser en lang liste med relevante efterskoler.

Vega sank ved stenmole i Vallensbæk - gik motor i stå? Sejlere reddet i land

Sejlere havde tilsyneladende motorproblemer, for sejlene var ikke oppe på den ældre Vega, som Folkebladet har fotograferet. Måske drev båden ind i molen ved Vallensbæk, hvor den sank.

Ny solorekord: 77-årig kvinde sejler Jorden rundt nonstop på 320 dage

Britiske Jeanne Socrates gentog den 7. september sin imponerende bedrift for 2013, da hun atter slog rekorden som den ældste Jorden rundt-sejler. Tusindvis af sejlere tog imod kvinden på Vancouver Island.

77.787 læser minbaad.dk om måneden - fremgang på 7,06 % ift. 2018

Fra midten af juli til midten af august 2019 toppede minbaad.dk i år med 77.787 unikke besøg, mod 72.024 besøg i 2018. Sidevisninger, i samme periode steg samtidig til 307.747. Minbaad.dks bestyrelsesformand Morten Lorenzen kommenterer.

Mændene bag X-Yachts tilbage i X-79eren, der startede det hele

Lars og Niels Jeppesen, samt Birger Hansen sejler i den renoverede X-79er, som Birger Hansen og Lars Jeppesen i England i Jersey og hente. Se to film om den populære X-79er, der har været en kæmpe interesse omkring, fortæller CEO Kræn Nielsen.

Svømmede en time i land efter jolle kæntrede

En 49-årige mand og 36-årige kvinde fra Djursland var underafkølet efter de svømmede en time i Kalø Vig. Det skete efter deres sejljolle kæntrede 400 meter fra land. Begge havde redningsveste på.

Et fly og adskillige både søgte forgæves efter sejlbåd - der selv fandt i havn

50-årig bådejer kontaktede Sjöräddningscentralen, og fortalte at båden drev og det var hårdt vejr. og at de havde ingen anelse om, hvor de var. Derfor blev en stor eftersøgning sat igang. Imens havde den 50-årige og en 20-årig sejlet ind til Bornholm uden at fortælle det.

Her er datoer for lukning af Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund

Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund spærres for gennemsejling fra slutningen af oktober og indtil januar 2020. Dog med åbning ti dage midt i november.

Beruset tyv på flugt begyndte at ro, men ankeret var i vandet

- Han havde glemt at trækket ankeret op, så da patruljen ankom, kunne de anholde ham, fortæller Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi til Horsens Folkeblad. Tyven blev anholdt ved Horsens Fjord.

Trusler mod Guldborgsunds maritime herligheder hvis broklappen svejses fast

- Men først skal Transportministeriet sikre sig, at en spærring af Guldborg Sund ikke strider mod FN's Havretstraktat eller imod århundreders hævdvunden rettighed for de søfarende til fri gennemsejling af Guldborg Sund, skriver Palle Tørnqvist fra Toreby Sejlklub.