Gå til hoved-indhold

Swan går nye veje - lancerer forvokset jolle med foils

En hurtig sportsbåd, ClubSwan 36, skal udvide værftets målgruppe. Den kendte designer Juan Kouyoumdjian har kombineret jolle- og kølbådssejlads.

Kim Specht havde kun en time igen i vandet før det var slut

Der er stor risiko for, at man ikke klarer sig, når kroppen kommer helt ned på 32 grader, siger ekspert om sejleren, det blev slæbt efter sin sejlbåd i næsten 7 timer. Se TV2-indslag med Kim.

SUP tillades i København - men kun i en prøveperiode

Den 15. juni kunne københavnerne med et SUP-board under armen sættes kurs mod havnen. Det er By & Havn, der har givet tilladelsen.

Den første Spækhugger D-1 fra 70erne i nye klæder

I Aarhus Lystbådehavn kan man se den første Spækhugger fra 70erne. 50 frivillige har arbejdet på båden, der står i 215.000 kroner med sponsorhjælp. Designer Peter Bruun var med på vandet. Flere fotos.

Kim lå i vandet i 6,5 timer efter sin sejlbåd - nu forklarer han sig

51-årige Kim Specht faldt i Ringkøbing Fjord i fredags og var minutter fra at dø. I redningshelikopteren var temperaturen nede på 32 grader. Nu fortæller han sin version for at undgå misforståelser.

Læserbrev: Derfor skal sejlere kunne rette en kurs for misvisning og deviation

Vagtholdsbekendtgørelsen taler sit tydelige sprog, mener Benjamin Kristensen fra Duelighedsklubben. Han ærgrer sig over censorers manglende fokus på lovkravet.

Tom sejlbåd fundet i Oslo med motoren kørende

Fredag fandt den norske redningstjeneste en tom 30 fods Maxi i Oslofjorden. Det tyder på, at der kun var én person om bord.

Ny undersøgelse: Brug af redningsvest smitter - skipper skal tage ansvar

Hvis én person bærer redningsvest, er der stor sandsynlighed for, at alle andre ombord også gør det. En ny indsats handler derfor om at få skipperne til at gå forrest og sørge for, at der bruges vest.

40-årige Gorm er ny skipper på skonnerten Aron

En af Danmarks bedst bevarede skonnerter, den Marstal-byggede Aron af Svendborg står nu til søs med Gorm Bødker. Første stop er Folkemødet på Bornholm.

Coast 250 - sejlbåd med topfart på 15 knob for motor

Ny båd fra britiske Swallow Yachts, Coast 250, når en topfart på 15 knob med 70 hestes motor. Motoren er udenbords men placeret under cockpittet.