Gå til hoved-indhold

Furuno-kursus i Hvidovre om radar og AIS for lystsejlere med brosimulator

Tirsdag den 8. marts 2022 fra klokken 17.30 til 21.30 kan 25 personer deltage i kurset. Restriktioner er ophævet. Opdateret 3.2.22.

Førerløse færger fra Tuco-værftet skal sejle som fjordbus i Nordjylland

Tuco Yacht Værft i Faaborg er i fuld gang med at bygge Danmarks første eldrevne og førerløse færge. Måske vil man også se færgetypen i det sydfynske, vurderer Tuco-direktør Jonas Pedersen.

Isbryderne Danbjørn og Isbjørn kan ikke sælges som isbrydere - nu går de som skrot

Rusten er begyndt at løbe ned af de engang så stolte skibe Danbjørn og Isbjørn. Lars Ahrenholt, tidligere formand for Hals Samråd, forstår ikke, at statens to gamle isbrydere i årevis ligger og forfalder ved havnen i Hals. Staten har forgæves forsøgt at sælge isbryderne siden 2013.

Brancheformand Jens Quorning: Vanvittig efterspørgsel og dyre råvarer hæver priser på både

- Vi skal 25 til 30 år tilbage, hvor det gik lige så godt, som det går nu i bådbranchen. Der er prisstigninger på alt. Hele verden går amok med højere priser, og nu følger bådbranchen efter, siger Dragonfly-producent Jens Quorning, formand for Skib & Båd. Se interview.

Malik-stormen: Vandstanden går op nu - kan stige op til to meter over det normale

Søndag rammes Danmark af en stormflod, der giver udfordringer med oversvømmelser. Vandstanden er søndag morgen steget med over en meter i Nordsjælland og i Isefjorden. Send gerne billeder, så vi kan følge med på havnene. Vi viser de første fotos.

Sådan sikrer du båden på land og vand inden weekendens storm

En historisk storm har kurs mod Danmark. De frivillige søreddere i København giver derfor vigtige forholdsregler til sejlerne, inden stormvejret går i land.

Se til båden: Stormen Malik kan blive kraftigste i Danmark i fem år - vandstand stiger med 1,5 meter i Nordsjælland

Den nynavngivne storm Malik bliver den kraftigste i Danmark i fem år. Fredagens rolige vejr virkeliggør i den grad udtrykket stilhed før stormen. Lørdag rammer en regulær storm nemlig Danmark for første gang i knap to år. Særligt det nordvestlige Jylland, Nordsjælland og Bornholm er udsat.

Sådan gjorde Birger Hansen den første X-79'er ny igen

Alene hos X-Yachts er der otte medarbejdere, der har sat deres X-79'er i stand. Se vores korte interview med en af X-Yachts' opfindere, Birger Hansen, der forklarer om den 43 år gamle båd, der blev som ny.

ShipShape i Rungsted opruster og søger sælger til butik og bådsalg

Branchenyt: Efter et meget travlt og godt 2021 opruster ShipShape og søger personale til butikken. Det er dog ikke et almindeligt butiksjob, der er tale om. Firmaet sælger nemlig også nye og brugte sejl- og motorbåde.

 

 

75-årig franskmand døde, da han ville ro fra Portugal til Caribien

Projektet var hans måde at "grine af alderdommen", har han tidligere sagt. Det kostede Jean-Jacques Savins livet.