Gå til hoved-indhold

Ny sejler drev vingeskudt mod færger og skibsrute - Søredningstjenesten svarede ikke

Hvad gør man, når man har brug for hjælp til søs, men ikke har en VHF og Lyngby Radio ved hånden? Det skriver sejler Ole Rosted, der her fortæller om en oplevelse, hvor en grøn sejler var i problemer i strømfyldt farvand ved Helsingør.

 

Ti år siden Costa Concordias forlis: Kaptajnen ville imponere og valgte dumdristig rute

Den italienske kaptajn Francesco Schettino satsede på sin mavefornemmelse, da han for ti år siden sejlede krydstogtskibet Costa Concordia på grund. 32 mennesker omkom. Læs spændende baggrundsartikel fra TV 2.

To-mastet sejlbåd med motorstop og ’tabt’ fiskerjolle blev slæbt ind af Marinehjemmeværnet i Helsingør

Træningssejlads blev forvandlet til en opgave, da Marinehjemmeværnet i Helsingør fandt en efterlyst sejlbåd og dennes tabte jolle. Sejlbåden var blevet observeret med blafrende sejl, og Lyngby Radio kunne ikke få kontakt via VHF.

Navigation: Forbehold når kortplotterens autorute bruges - og pas på Kraks kort

Geodatastyrelsen fortæller om forbehold ved Kraks kort og om opsætning af udstyr med hensyn til kortdato, placeringsoplysninger om GPS-antennen, ligesom eksempler på fejlvisninger ved anvendelse af AIS vises. Det forklarer Harding E. Larsen, der blev skudt efter under sejlads.

Silent-Yachts elektriske katamaran får øget rækkevidde med en drage

Her kommer en ny variant med et dragesejl svævende højt oppe over båden. I frisk vind giver sejlet 2-3 knob mere fart. Et dragesejl leverer per kvadratmeter ti gange så meget kraft som et traditionelt sejl, lover det østrigske værft.

Anne-Marie Rindom kan tage pris ved forsinket Sport 21-show på DR

Det bliver alligevel muligt at overrække årets store sportspriser. Det fortæller DR, der har besluttet at sende gallashowet fredag den 21. januar. Sammen med Viktor Axelsen og Michael Mørkøv/Lasse Norman Hansen kæmper Rindom om titlen som 'Årets Sportsnavn'.

YachtBroker søger nye franchisetagere i København, Vest- og Nordsjælland

Skandinaviens største kæde af bådformidlere, YachtBroker sætter som følge af udviklingen jagten ind på nye franchisetagere, som skal være med til at understøtte væksten og løfte virksomhedens internationale ambitioner. 

Dragør Bådeværft søger bådebyggere

Dragør Bådeværft, der startede i 1912 og som har fået nyt, stort værft, søger en til to uddannede bådebyggere med erfaring indenfor plast, træ og overfladebehandling.

Savner du sejlads og ski? Oure Kostgymnasium holder Åbent Hus på Sydfyn

På Oure Kostgymnasium kan du blive student, mens du dyrker din passion for sejlads og ski. Der er åbent hus i Oure de næste to lørdage.

Ungt par er vilde med at bo på sejlbåd i Marselisborg Lystbådehavn

- Muligheden for bare at smide tøjet og springe i vandet. Det er fantastisk! Jeg elsker mit liv på den her båd, siger 26-årige Emma Kristensen til DR, der skriver om boformer.