Gå til hoved-indhold

Syv gode råd inden badning fra båden - lad altid én person blive om bord

En række forholdsregler bør tages, inden sejleren springer i havet fra sejl- eller motorbåden. Sørg blandt andet for, at der altid er én sejlduelig person på båden, opfordrer Søsportens Sikkerhedsråd. Inden for de sidste 5 år er 5 sejlere i Danmark druknet i forbindelse med badning fra båd.

11-årig søn ringede om hjælp efter faderen var hamrende beruset - helikopter sendt på vingerne

Helikoptere og redningsbåde blev sat i værk efter 11-årig dreng ringede til et familiemedlem og fortalte, at faren var faldet om i en båd ved Thurø.

Toplækker ClubSwan 125 kysser Øresund - hurtigste enkeltskroget sejlbåd i verden

Sejler og fotograf Michael Svensson mødte da lige en 42 meter ClubSwan 125, Scorpios, som med 20 knob drønede forbi Kronborg om bagbord med kurs mod Skagen. Se de mange skud af den finske båd, som få kan sejle fra.

Boganmeldelse: Når de fine karrierejobs skiftes ud med eventyr på en 40-fods sejlbåd

Fra Sydkorset til Nordstjernen er en traditionel sejlerbog med rejsebeskrivelser, men heldigvis får vi også lov at komme tæt på forfatterne og deres indre rejse. Carsten og Vinni Breuning håber med bogen at inspirere andre til at gå efter drømmene. Læs Cille Rosentofts anmeldelse.

115 millioner dyr Swan rammes af orkanstød i Finland

Havnearbejdere kæmper hårdt for at holde den 120 fod lange Swan under kontrol i finske Jakobstad. Se videoklip.

De olympiske lege under pres: Selv de japanske tilskuere udelukkes fra deres eget OL

Et markant anderledes OL venter de danske landsholdssejlere, der i morgen sætter sig i flyveren mod Tokyo. Om fjorten dage skydes legene officielt i gang.

Overvejer du at sælge båden? Nu stiger efterspørgslen

Juli er en oplagt måned for salg af sejl- og motorbåde. Det viser DBA's genbrugsindeks. I september falder interessen for bådsalget igen.

Dansk båd forliser under storm på Biscayen - seks sejlere reddet

Natten til tirsdag blev den danske besætning evakueret i en større redningsaktion. Nødmeldingen blev udsendt 80 sømil fra den franske kyst. Sejlbåden driver fortsat.

Husk vesten - paddleboardere risikerer bøde på 1.500 kr.

Glemmer du vesten på land, kan det blive dyrt - også selvom du blot padler i den lokale lystbådehavn. SUP-boardet regnes nemlig som et fartøj i dansk lovgivning.

Ingeniøruddannede Morten Gantriis Sørensen er ny direktør for Elvstrøm Sails

1. august tiltræder Morten Gantriis Sørensen som direktør for Elvstrøm Sails. Med sig i bagagen har X41-sejleren en bred ledelsesmæssig-, kommerciel- samt teknisk erfaring. Senest fra et job som regionsdirektør for RGS Nordic A/S.