Gå til hoved-indhold

Ikke-sejlere forvist fra Dyvig Badehotels bænke

Vi undres, skriver en mor, der ikke sejler. Forbeholdt sejlere betyder, at en speciel gruppe af mennesker har prioritet til at benytte bænken. Ja, men der var ingen. Ej heller gæster, der kunne tænkes at benytte omtalte bænk, skriver hun i et læserbrev i JyskeVestkysten.

To Aalborg-kvinder om deres båd: Det er vores fælles lykke

- Vi synes, at det at sejle, er det fedeste. Vi var slet ikke i tvivl om, at båden skulle hedde Lykke. For det er den følelse, vi har, når vi stiger ombord, siger Sofie Hjorth Johansen til TV 2 Nord. Skudehavnen i Aalborg er nu udvidet med cirka 30 nye bådpladser, men der er fortsat venteliste.

Oceanbird med 80 meter højt teleskop-vingesejl skal fragte 7.000 biler over Atlanterhavet

Det 200 meter lange og 40 meter brede fragtskib Oceanbird reducerer forureningen med 90 procent. Skibet får fem 80 meter høje teleskop-vingesejl, der strækker sig 100 meter over vandlinjen. Turen over Atlanterhavet med de mange biler tager 12 dage, 4 dage længere end med motor.

Brand i Bavaria Yachtbaus produktionshal - otte såret

Af en endnu uforklarlig årsag brød en maskinbrand ud i Bavaria Yachtbaus bygning onsdag morgen i Gibelstadt i Sydtyskland. På grund af den kraftige røgudvikling måtte døre og vinduer i nærheden lukkes. 400 medarbejdere blev evakueret. Otte er sårede.

58 er et nyt nummer for Swan-familien i Finland

Nu sejler luksus-sejlbåden, mange ville drømme om at eje. Der har aldrig været en model af denne størrelse før hos Nautor Swan. Det tætteste var en Swan 57, der deltog i Whitbread Round the World Race under det norske flag med navnet Berge Viking.

 

Job i branchen - bådreparatør hos Sejlerbixen i Struer

På værkstedet i Sejlerbixen skal du kunne arbejde med glasfiberarbejde, montage af udstyr, træarbejde, motorservice og du skal kunne sætte både i vandet, fortæller butiksejer og chef, Mads Bendix.

50-årig fisker overlevede ikke kæntringsulykke

En 50-årig fisker fra Gilleleje afgik mandag aften ved døden på Rigshospitalet som følge af en tragisk kæntringsulykke søndag eftermiddag ud for Udsholt i Nordsjælland. Fiskeren nåede ikke at få redningsvest på og blev fundet flydende i vandet med hovedet nedad.

 

Fiskekutter kæntret i Nordsjælland - én person reddet op af helikopter

Stor redningsaktion søndag i påsken. Én person er blevet reddet op af vandet, efter en båd kæntrede søndag eftermiddag i Græsted. Politiet ved endnu ikke med sikkerhed, om der var flere om bord.

 

80 sejlere kan dyste om titlen som Danmarks bedste e-sejler

I corona-tiden vinder e-sporten frem - også i sejlsportens verden, hvor årets danmarksmesterskab afvikles i weekenden den 10.-11. april. Se også film med højdepunkter fra sidste års mesterskab.

 

Et langt kærlighedsforhold - det snart genåbnede M/S Museet for Søfart sætter fokus på havet og moden

Når M/S Museet for Søfart den 21. april atter slår dørene op efter den flere måneder lange corona-nedlukning, er det med udstillingen ’OCEANISTA – Havet & moden gennem 100 år’ som lokkemad. Udstillingen er museet hidtil største særudstilling.