Gå til hoved-indhold

14-årig dreng døde tragisk under snorkeltur i Stillehavet efter motorbåd ramte ham

Britiske Eddie på 14 år snorklede i ankerbugten på Moorea i Fransk Polynesien, da der kom en motorbåd med høj fart. Motorbåden så ikke Eddie i vandet og ramte ham, så han omkom på stedet. Den danske familie Ørnebjerg Bækholm hjælper familien.

Forsvarets Operationscenter flyver efter badedyr til ingen verdens nytte

- Vores samling af badedyr er nok Danmarks største og dyreste af slagsen. Det er en historie om, at en tredjedel af det flyvende beredskab har været optaget til ingen nytte, siger vagthavende officer, Klaus Thing Rasmussen.

Ulrik Stampe Bank laver podcast om sejlere til sejlere

40-årige Ulrik Stampe Bank vil med podcast inspirere nye og erfarne sejlere. - Jeg har sejlet, siden jeg var 6 år. Optimistjolle og andre joller, 606, windsurf, kitesurf. I øjeblikket kapsejler jeg på en Banner 34 samt tursejlads med min familie i en Dufour 385, fortæller Jyllinge-sejleren.

Elev på skoleskib ramt af corona - nu sendes besætningen i selvisolation

81 elever har sat kursen mod isolation, efter at en sejler ombord på Skoleskibet Danmark er testet corona-positiv. Eleven er sandsynligvis blevet smittet under et havneophold i Finland.

30-årige Maria har startet sit eget sejlmageri på Fur

Kun få kvinder uddannes til sejlmagere – og endnu færre hopper på den selvstændige virksomhedsbølge. Maria Øgaard Madsen er en undtagelse. Et brud med kæresten gav i januar den dygtige kvinde modet til at starte Limfjordens Sejlmageri.

Syv gode råd inden badning fra båden

En række forholdsregler bør tages, inden sejleren springer i havet fra sejl- eller motorbåden. Sørg blandt andet for, at der altid er én sejlduelig person på båden, opfordrer Søsportens Sikkerhedsråd.

BREAKING: Copenhagen Boat Show i Ishøj aflyst 2020 pga. covid-19

Udstillingen udskydes til august 2021. Aflysningen sker på baggrund af myndighedernes anbefaling i forbindelse med covid-19, oplyser organisationen bag Copenhagen Boat Show.

Lyø Escape – nyt adventure race for sejlere i cruising-mode

Sejladsen, som Morten Brandt står bag, vil samle sejlere om deres fælles kærlighed til sejlsporten med et afslappet og anderledes koncept. Men tag ikke fejl – ambitionerne er store.

Masten på dansk båd knækkede, da bro ved Falsterbokanal i Sydsverige pludselig lukkede

En sejler fra Svanemøllehavnen fik efter en lang sejltur fra Bornholm et grimt chok. Masten knækket højlydt tre steder, da en bro pludselig lukkede ned over ham grundet en udrykning ved den sydsvenske by. Broen er fjernstyret.

Ny undersøgelse om brandsikkerhed på lystbåde - deltag online

En række brande har ramt lystsejlerne denne sommer. Derfor undersøger en analysegruppe fra Odense Universitetshospital nu brandsikkerheden til søs for at forebygge lignende tilfælde. Få link til undersøgelsen.