Gå til hoved-indhold

Danske sejlere boltrer sig i Sverige - men svenskerne må ikke sejle til Danmark

Den 15. juni åbner Danmark grænsen for turister fra Tyskland, Island og Norge – men ikke fra Sverige, fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) i fredags. Fotograf Per Heegaard mødte mere end ti danske besætninger, der var sejlet til det sydlige Sverige i Skanør.

Minbaad.dk øger læsertal med 45 procent - 82.977 unikke læsere i maj 2020

533.708 unikke læsere har besøgt Minbaad.dk det seneste år. Læsertallene er under coronakrisen eksploderet. - Det er på nettet, man søger viden, når man er sejler, forklarer Morten Lorenzen, bestyrelsesformand på Minbaad.dk.

Tre organisationer kæmper for, at Femernforbindelsen ikke lukker Guldborgsund for gennemsejling

Dansk Sejlunion, Danske Tursejlere, og FLID-havne – bakket op af DIF og Friluftsrådet – tager på det kraftigste afstand fra forslaget om at lukke Guldborgsund for sejlads for sejlbåde og andre både højere end 3,5 meter. Protest er sendt til Folketingets Transportudvalg.

Oure vil med sejlads få flere unge med forskellig baggrund bedre integreret

Sejlerafdelingen på Skolerne i Oure indgår i 2020 et pilotprojekt i samarbejde med Vindskift, en frivillig sejlerorganisation, der skal få flere unge på vandet. Vindskift har flere års erfaring med at få unge mennesker fra hele Norge på vandet.

Virtuelt: Mød skipper på Oceans of Hope og X-Yachts' boss på Oure Sejl Akademi

I morgen 28. maj går læge og sejler Mikkel Anthonisen på. Han fortæller om det store sejlereventyr på Oceans of Hope-båden. 2. juni er det X-Yachts' direktør Kræn Nielsen, der er på. Han har selv gået på Oure og senere vundet EM med Bank.

Sejlere, SUP'ere, havsvømmere og vinterbadere demonstrerede mod urenset spildevand

Vores fotojournalist Mogens Hansen var i dag til demonstration mod upopulær spildevandsudledning i Øresund. Her er ord og billeder fra Skovshoved Havn, hvor op mod 200 demonstrerede med ildsjælen Claus Fredskild Madsen i spidsen.

Sejlere kan nu ånde lettet op - udledning af spildevand i Øresund rykkes til efteråret

I 11. time bliver forsyningsselskaberne Hofor og Novafos plan om at udlede 290.000 kubikmeter spildevand i Øresund bremset fra politisk hold, erfarer TV 2 Lorry.

290.000 kubikmeter spildevand på vej til sejlerne på Øresund - demonstration i Skovshoved

Udledning er udsat til mandag efter kritik. I fem dage frem risikerer sejlere udfor Svanemøllehavnen og Skovshoved derfor, at vandet bliver fyldt med bakterier, da spildevandet ikke renses på et rensningsanlæg som normalt, fortæller TV 2 Lorry. Demonstration kl. 17 i dag.

El-motor fra Torqeedo er under vand og afkøles derfor let

4 kW pod-motor passer fint til en båd op til eksempelvis 4 ton. Der vil være muskler til havnemanøvre, og med en Flex-o-Fold foldepropel på er der næsten ingen vandmodstand. Rækkevidden vil typisk være 20 sømil, hvis du sejler 4 knob i vindstille, alt afhængigt af batterikraften.

Nu starter højsæsonen for vandaktiviteter – kryb i fosterstilling når du venter på hjælp

- Hvis man undgår at drukne med det samme efter kuldechokket (uden sejlertøj), vil man i løbet af 10-15 minutter miste evnen til at svømme, fordi arme og ben afkøles meget hurtigere end kropskernen, siger overlæge Benedict Kjærgaard.