Gå til hoved-indhold

Ny Bavaria C42 med stort krydsstel ses på boot-udstilling i januar

Cossutti Yacht Design har fokuseret på tre ting med den nye Bavaria C42: 1. let at sejle. 2. hurtige sejlegenskaber med et storsejl på 54 kvadratmeter og en fok på 47 kvadratmeter. 3. Masser af plads om læ, da båden er 4.29 meter bred.

10 meter lang mega-model af Americas Cup-giganten Reliance kan ses i Flensborg

Modellen, der er skabt af frivillige, kan opleves på Yacht Heritage Center hos bådeværftet Robbe & Berking på havnen i Flensborg. Her indgår den indtil 15. januar i den aktuelle tema-udstilling om kapsejladsen Americas Cups historie.

Sejler i 8 meter sejlbåd i Silkeborg frikendt med promille på 2,07

Sejlere i en sejlbåd under 15 meter kan stadig med nogenlunde ro i maven drikke sig beruset og sejle en tur i en langsom og såkaldt »ikke-certifikatkrævende« båd. Såden er konklusionen efter en dom i Viborg byret.

X-79 sejler i Svendborg har fået sig en trofast ven - en delfin

Jesper Stig Andersen har siden uge 42 mødtes med delfinen 'Delle', som han kalder den. - Nogle gange kan jeg se den når jeg tager ud, og andre gange finder den mig. Man kan tro den er væk og lige pludseligt dukker den op lige ved siden af, fortæller Jesper.

Christian Due Hammershøy er ny salgschef hos Elvstrøm Sails i Aabenraa

Christian Due Hammershøy, der har 35 år i bådbranchen, blandt andet hos X-Yachts, vender tilbage til Elvstrøm Sails. Fra det det nye år tager han roret som ansvarlig for salg og after sales hos Elvstrøm Sails.

Mikkel Beha skriver ny bog om Svalbard-sejladsen og afskeden med far Kløvedal

I december kastede Troels Kløvedal fortøjningerne til denne verden. Samtidig var familien Beha med far Mikkel Beha, på en længere sejlads mod nord. Det sidste år har derfor budt på op- og nedture for familiefaderen, der deler sine tanker og oplevelser i bogen 'Logbog fra Wallenberg'.

Dødsfald - Dragør-sejler Ib Sørensen, tidligere formand for OL-udvalget

Ib Sørensen, Dragør, ydede en fremragende indsats for sejlsporten i Dansk Sejlunion gennem to årtier, blandt andet som formand for OL-udvalget. Søndag den 10. november døde Ib i en alder af 85 år. Dan Ibsen skriver mindeord.

Million-donation til Aalborg Waterfront til Aalborg Regatta 2020

Næste år i juni vil Aalborg Havnefront for 7. gang danne rammen om Aalborg Regatta, hvor smukke skibe, musik og vandaktiviteter, indtager havnefronten. Donation kan skabe større musiknavne, flere skibe og et øget antal aktiviteter.

Glasfiber fra herreløse joller, sejl- og motorbåde kan bruges til støjskærme

Firmaet Miljøskærm i Lyngby, der udvikler støjskærme til blandt andet motorveje, bruger herreløse glasfiberjoller til støjskærme. De kan bruge glasfiberen.

Ny højskole skal gøre eleverne klogere på den maritime verden

Syv togter har Den Sejlende Højskole på tapetet i 2020, hvor projektet for alvor kaster fortøjningerne. Undervejs skal deltagerne lære om sejlads, navigation og om dét at indgå i et arbejdsfællesskab. Gæstelærere og andre søfolk hopper med ombord.