Gå til hoved-indhold

Skibsdesigner Arne Borghein har tegnet sin sidste båd

Danmarks mest produktive skibsdesigner, Arne Borghegn, er død, 76 år gammel. - Arne Borghegns arbejde med skibene var i bund og grund hans hobby hele livet igennem, skriver journalist og sejler Steen Guttknecht i en nekrolog.

Volden fra pirater eskalerer ud for Vestafrika

Tidligere var det hovedsagligt pirater i Adenbugten, der stjal opmærksomheden. Nu er fokus i stedet rettet mod Afrikas vestkyst og ikke mindst Guineabugten, hvor flere voldelige piratangreb har fundet sted.

Klappen er gået ned for Sund & Bælt i Guldborgsund

- Transportministeriet går mod Sund & Bælts ønske om at svejse Frederik den IX's bro over Guldborgsund fast. Dermed er forvirring om broens fremtid stadig intakt, siger Leif Nielsen, forretningsfører i Danske Tursejlere i et læserbrev.

Sejlsporten i fokus på Heden - se fotograf Brøggers bedste skud fra Sport 2019

Selvom priserne sejlede forbi Rindom og træner Wojewski, fik publikum vind i håret, når de største øjeblikke fra sejlsportens 2019 tonede frem på Boxens videoskærme. Se showet fra fotografernes balkon, hvorfra den erfarne Peter Brøgger skød skarpt med sit kamera.

Transportministeriet: Frederik IX’ bro i Guldborgsund skal være en klapbro

Mørke skyer letter måske i Guldborgsund. I forbindelse med anlæggelsen af den nye Femern-forbindelse skal Frederik IX’ bro udbygges til en dobbeltsporet elektrisk jernbane - og ifølge anlægsloven fra 2015 skal broen også efter udvidelsen være en klapbro.

Katamaran eksploderer i Puerto Rico - to sejlere dræbt

Et amerikansk ægtepar mistede livet nytårsaften, da deres 42 fod lange katamaran brød i brand. Få link til videoklip.

Prøv Furunos simulator - aftenkursus i Hvidovre

Alt fra landkrabber til yachtskipper-elever er velkomne - alle kan være med. Selve radar- og AIS-kurset afholdes den 7. januar, hvor du kan blive klogere på skibstrafikken og lær om de moderne elektroniske hjælpemidler til søs.

Fem maritime film og dokumentarer til nytårsdag

Lad dig inspirere af verdens første solo-jordomsejler eller tag med Kløvedal til Indonesien. En række interessante indspilninger med maritimt indhold venter sejleren, der tilbringer sin nytårsdag på sofaen.

Knæskade plager dansk roer over Atlanterhavet - 2000 kilometer fra land

Mikkel Fredensborg Schmidt er ramt af alvorlig knæskade i Talisker Whisky Atlantic Challenge. Robåden, som fire danskere kæmper sig over Atlanten i, er bygget i England og vejer 940 kilo og er 8,5 meter lang. Holdet er på en femteplads ud af 35 hold. Se, hvor de er lige nu.

Copenhagen Boat Show sikret frem til 2025

Arrangørerne af Danmarks største flydende bådmesse i Ishøj startede i 2015 og fortsætter indtil videre frem til 2025. Messen holdes hvert år i slutningen af august.