Gå til hoved-indhold

Fem maritime film og dokumentarer til nytårsdag

Lad dig inspirere af verdens første solo-jordomsejler eller tag med Kløvedal til Indonesien. En række interessante indspilninger med maritimt indhold venter sejleren, der tilbringer sin nytårsdag på sofaen.

Knæskade plager dansk roer over Atlanterhavet - 2000 kilometer fra land

Mikkel Fredensborg Schmidt er ramt af alvorlig knæskade i Talisker Whisky Atlantic Challenge. Robåden, som fire danskere kæmper sig over Atlanten i, er bygget i England og vejer 940 kilo og er 8,5 meter lang. Holdet er på en femteplads ud af 35 hold. Se, hvor de er lige nu.

Copenhagen Boat Show sikret frem til 2025

Arrangørerne af Danmarks største flydende bådmesse i Ishøj startede i 2015 og fortsætter indtil videre frem til 2025. Messen holdes hvert år i slutningen af august.

Tre forskere satser på ny verdensrekord - vil sejle 80 knob med innovativ sejlbåd

Den eksisterende fartrekord skal slås med hele 14 knob, når franske videnskabsmænd i 2022 går på rekordjagt med sejlbåden SP80. Ét besætningsmedlem skal være ombord.

Som en tyv om natten - Sund & Bælt lukker Guldborgsund om få år

Sejlklubberne i Guldborgsund Kommune fik sig en ubehagelig overraskelse, da lukningen af Guldborgsund kom dem for øre. Uden en broklap, der kan gå op, vil skibe med en højde på over fire meter ikke kunne passere.

Hurtig Italia Yachts 14.98 ser snart dagens lys

De meget vindende både, Italia Yachts, kommer med endnu en model efter samme opskrift og linjer som de velkendte 9.98 og 11.98. Denne gang hedder modellen 14.98. En 50 fods båd, der vejer lige omkring 10 tons.

58-årig mand er fundet død ved Sejerø men båden er forsvundet

En 58-årig sejler, som onsdag blev eftersøgt i vandet ud for Samsø, er torsdag formiddag fundet død, det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Ny E-bog: "En oceankrydsning" - sådan krydser du Atlanterhavet

"En Oceankrydsning” er skrevet til alle som drømmer om at sejle langt og gerne vil være lidt forberedt, inden fødderne bliver våde, fortæller forfatter og Kolding-sejler Lars Asp Møller, der i 2017 krydsede Atlanterhavet i en Bavaria 50. Han har præcise anvisninger.

Båd sunket ved Samsø - sejler forsvundet - redningsaktion indstillet

- Vi har ikke fundet manden eller båden endnu, så vi ligger og søger med fire enheder på havet samt helikoptere, lyder det fra Forsvarets Operationscenter. Der er vestenvind og fordi det er lyst bruger man ikke infrarøde kameraer, skriver TV 2 Østjylland. Opdateret kl. 15.03

Krigsveteraner og erhvervsfolk ror over Atlanterhavet til Caribien

Team Row for Veterans, der består af Lasse Wulff Hansen, Michael Lynge, Mikkel Schmidt og Anders Nørregaard, satte torsdag formiddag dansk tid årene i vandet på La Gomera med kurs over Atlanterhavet mod Antigua, som ligger 5.000 kilometer vestpå.