Gå til hoved-indhold

Danmarks vildste lucia-optog var i kajak i København

Flere hundrede kajakker har sejlet fra kanal til kanal med elektriske lyskæder, julepynt og tøjdyr. Det har været en tradition siden 2006. Vores freelancefotograf Mogens Hansen var på pletten.

Vangsø og Hansen ror nu mod Caribien - 4.800 kilometer venter

Tidligere tv- og radiovært Mads Vangsø og kaptajn i hæren Lasse Hansen, startede i går med at ro fra den kanariske ø La Gomera og mod Antiqua. Den farlige tur ventes at tage 30-45 dage.

Sejlerbixen i Struer - årets Marine Proshop

Danmarks største bådudstyrskæde, Marine Proshop, kårer nu en af deres 15 butikker. Prisen i 2018 gik til Mads Bendix og mandskab i Struer. Det gode vejr har skabt ekstra salg for kæden.

Derfor bruger Arcona stålrammer - også på den nye Arcona 435

En stålramme holder på en dyb køl og en rig, der derfor kan spændes ekstra hårdt op, og så holder den kølen på plads hvis du rammer en klippe, forklarer Arconas chef Torgny Jansson.

Sejlbåd reddet to gange af Grenaa Redningsstation på to dage

En sejlbåd med dansk flag, blev reddet 5. december i Kattegat, efter der gik brand i båden, der siden tog vand ind. 7. december blev båd med to mand atter reddet efter vand trængte ind igen.

X-Yachts Gold Cup er udsolgt i 2019 - 1.200 sejlere er klar

Et af Danmarks største stævner næste år bliver X-Yachts Gold Cup i Haderslev, hvor sejlere fra hele verden mødes i juli og fejrer firmaets 40 år. CEO Kræn Nielsen forklarer.

DS-formand: Lavere afgift - et godt skridt på vejen - men kamp ikke slut

I finanslovsaftalen for 2019 sænkes afgiften fra 1,34 til 1,0 procent af forsikringssummen. Formand for Dansk Sejlunion, Line Markert blogger. Afgiftslettelsen udgør 20 mio. kr. om året.

Kitesurfer hopper 30 meter over mole ved Løkken

21-årige Rasmus Frejlev fra Løkken i Nordjylland skabte ny lokal rekord, da han fløj 30 meter hen over mole, ti meter oppe i luften. Se springet her.

 

 

 

4.200 kvm sejl på fragtskibe skal reducere co2-udslip

Renault skal med den franske operatør af sejldrevne fragtskibe, Neoline, udviklle to nye sejldrevne fragtskibe på hver 136 meter. Co2-udslip reduceres med 90 procent pga. sejl bl.a.

BREAKING: Finanslov 2019: Statsafgiften sænkes på bådejernes kaskoforsikring

Regeringen og Dansk Folkeparti har netop forhandlet finansloven for 2019 på plads og statsafgift på forsikringer på lystbåde reduceres fra de nuværende 1,34 procent til 1,0.