Gå til hoved-indhold

16.000 frivillige beskytter havet - skal du være med?

Sejlere vil kæmpe for et bedre miljø til søs og har meldt sig som ”Havmiljøvogtere”. Dermed deltager de aktivt i kampen mod skrald fra bl.a. erhvervsskibe. Sara Sulkjær taler med forsvaret.

Åbent Hus hos Nordship og Faurby i weekenden

Se de tre mærker Nordship, Nordic Cruiser og Faurby under bygning ved Åbent Hus på Fabriksvej 5 i Lunderskov ved Kolding. Allerede i dag fra kl. 14 åbner værftet for publikum. Se video.

Sømandens Mount Everest opdaget for 400 år siden

Hollandsk navigatør Willem van Schouten var manden der for sit rederi opklarede rute syd om Sydamerika. Solo-sejler Christian Liebergreen forklarer om sin runding.

Bøje: Bjørn Olsen – den tillidsfulde mester (2)

- Jeg drejede til den forkerte side – men i sidste øjeblik, meget sidste øjeblik lykkedes det. Jeg håber ikke, at Bjørn så det, blogger Bøje Larsen, som fik lov at sejle både til Olsen-værftet.

Sådan virker en gaseksplosion på en båd

Royal Navy's eksperter hjalp med slippe gas løs på en sejlbåd og så gik det galt. Se video ude- og indefra, da ulykken sker.

Skam Jer at I hylder singlehandsejlads

Singlehandsejlads er i modstrid med vagtholdsbekendtgørelsen, som gælder alle skibe, skriver leder af sejlerskole Peter Ingham, der beskylder minbaad.dk for at levere Ekstrablads-journalistik.

 

Bøje: Bådebygger-legenden Bjørn Olsen og hans Silicon Valley (1)

Det har aldrig været en strømlinet business her a la ”De har ringet til Bjørn Olsen Yachts International, what can we do for you? Press 1 for …”, blogger Bøje Larsen om værftet på Falster.

Sidste ankerplads for Hundige-sejler

Sejlere ved Kildebrønde Kirke på Sjælland fik en maritim idé, da aktiv bådejer Leif Larsen blev begravet fornylig. Han blev 76 år.

Derfor er sejlads fantastisk

US Sailing har skabt 1 minut video, hvor man bekræftes i, at det at være sejler er det bedste i verden.

Indonesien nyt epicenter for piratangreb

Set over en femårig periode er piratangreb til søs faldet med 50 procent og i 2014 og 2015 flader kurven ud.