Gå til hoved-indhold
Bogen henvender sig til alle sejlere, uanset fartøj. Foto: PR-fotoKort Nyt
Bogen henvender sig til alle sejlere, uanset fartøj. Foto: PR-foto

Julegaveidé: Ny bog om vejret til søs

Bliv klogere på havets vejrfænomener. Illustrationer og fotos med tilhørende forklaringer hjælper på vej. Mette Hundahl, lektor på Marstal Navigationsskole, har skrevet 'Vejret på vandet'.

Af Sara Sulkjær |

Bogen ”Vejret på vandet”, som netop er kommet på markedet, giver forklaringer på, hvordan man som sejler anvender vejrudsigter og vejrkort, planlægger sejladsen og tyder det vejr, man møder, både kystnært og på oceanerne. 

Bogen indeholder over 300 illustrationer og fotografier, som gør det let at forstå vejret og vejrudsigterne. 

- Det er en praktisk anvendelig bog med mange eksempler, og den er skrevet i et letforståeligt sprog, fortæller Mette Hundahl, forfatter til bogen. 

Meteorologiens grundlæggende begreber er ligeledes beskrevet og forklaret som nyttig baggrundsviden.

Underviser og censor 

Bag bogen står som beskrevet Mette Hundahl, lektor på Marstal Navigationsskole. Hun har i over 25 år undervist kommende navigatører i meteorologi, navigation og andre nautiske fag, mens hun samtidig er censor ved yachtskippereksamenerne. 

Hundahl har selv skibsførereksamen og har sejlet som styrmand. Hun har skrevet flere lærebøger og foldere om vejr og beslægtede emner og holder foredrag om emnet for fritidssejlere. Hun er medlem af Thurø Sejlklub og har selv en lille sejlbåd.

Bogen, der kan anvendes af alle sejlere, koster 350 kr. + 50 kr. fragt. Læs mere og bestil den her

Se uddrag fra bogen herunder: 

content-loader
content-loader
content-loader