Gå til hoved-indhold

Sejler: Fordel at unge prøver kølbåd før Opti

Super debat at minbaad.dk startede med Opti-sejlads for nye sejlere, siger Per Cederberg, der giver sin søn på 6 år, trygge rammer på en Seascape 18, før han skal sejle Optimistjolle.

Flaskepost drev 18.500 km og blev fundet syd for Australien

Her er den maritime version af historien om at finde en nål i en høstak, fortæller Fyns Amts Avis’ Søsiden-redaktør, Søren Stidsholt Nielsen.

Tyske sejlere er nu frie efter seks måneders fangenskab

Det kidnappede tyske sejlerpar kan ånde lettet op, efter terrorister slap dem fri. Om der er betalt løsepenge, eller der har været en redningsaktion, er uklart.

Nyt liv på Kerteminde havn med Egmose Marine Center

- Konceptet er bådopbevaring og bådreparation, og salg af inden- og udenbordsmotorer, Mercury gummibåde, Linder Alubåde og Valiant RIB blandt andet, forklarer Michael Egmose.

Reese viser ny Dehler 46 frem på hanseboot

25. oktober starter Nordeuropas største bådudstilling i Hamborg. Importør Henrik Reese kæmper for en høj kvalitet, når Dehler-bådene i dag bygges i en hal ved siden af Hanse-bådene.

500 containere fra Svendborg Maersk er fundet

Maersk Line chartrede det franske Hydrographique et Océanographique de la Marine. Dette skib har med sonar gennemsøgt havbunden og lokaliseret de 500 containere.

Fem vindere af Leitz minihøjtalere fra Esselte er udtrukket

Leitz-højtaleren har en god lyd og kan via din mobiltelefon spille på båden. Nu er vinderne fundet, se dem her.

Danmarks ældste galease fra 1880 er sunket

Skibet, der blot bærer navnet ’Skibet’, var på vej retur fra Kiel i Tyskland, læsset med moselvin. Ved Ærø kom der vand i motoren.

Ærøsunds sidste suk

Søren S. Nielsen fra Fyns Amts Avis filmede også sænkningen af Ærøsund, som han også fortæller om. Færgen ligger på tyve meter vand ved Ballen, cirka fem sømil fra Svendborg.

På første parket: Gå ned med Ærøsund på et minut

Søndag klokken 14:59 blev der skrevet historie, da Danmarks sidste jernbanefærge blev sænket ned i Det Sydfynske Øhav ved Ballen, ti kilometer fra Svendborg.