Gå til hoved-indhold

Sådan sikrer du båden på land og vand inden weekendens storm

En historisk storm har kurs mod Danmark. De frivillige søreddere i København giver derfor vigtige forholdsregler til sejlerne, inden stormvejret går i land.

Se til båden: Stormen Malik kan blive kraftigste i Danmark i fem år - vandstand stiger med 1,5 meter i Nordsjælland

Den nynavngivne storm Malik bliver den kraftigste i Danmark i fem år. Fredagens rolige vejr virkeliggør i den grad udtrykket stilhed før stormen. Lørdag rammer en regulær storm nemlig Danmark for første gang i knap to år. Særligt det nordvestlige Jylland, Nordsjælland og Bornholm er udsat.

Sådan gjorde Birger Hansen den første X-79'er ny igen

Alene hos X-Yachts er der otte medarbejdere, der har sat deres X-79'er i stand. Se vores korte interview med en af X-Yachts' opfindere, Birger Hansen, der forklarer om den 43 år gamle båd, der blev som ny.

ShipShape i Rungsted opruster og søger sælger til butik og bådsalg

Branchenyt: Efter et meget travlt og godt 2021 opruster ShipShape og søger personale til butikken. Det er dog ikke et almindeligt butiksjob, der er tale om. Firmaet sælger nemlig også nye og brugte sejl- og motorbåde.

 

 

75-årig franskmand døde, da han ville ro fra Portugal til Caribien

Projektet var hans måde at "grine af alderdommen", har han tidligere sagt. Det kostede Jean-Jacques Savins livet.

Aeolos P30 Racer accelerer op til tre gange hurtigere end andre 30-fods både

Med en vægt på 1,55 tons, der er mindre end 50 procent af den gennemsnitlige 30-fods båd, og med 40 procent mere sejlareal og 30 procent bedre ballastforhold kommer båden fra Dubai hurtigt op i fart. P30'eren er designet til den ambitiøse shorthand-sejler. I år kommer der en til Danmark.

Bedste sejlbåde er kåret i European Yacht of the Year 2022 - fx Hanse 460 og Hallberg-Rassy 50

Hanse 460, Hallberg-Rassy 50, JPK 39 FC, Saffier 33 Life og Outremer 55 stak af med priserne under dagens prisoverrækkelse. Hør nogle af juryens udtalelser, fortæller norske Seilmagasinet.no. Se også video med vinderne.

 

Ny fransk Dufour 32 med kæmpe soldæk agter

Spændende, ny Dufour 32 ser dagens lys. En stor badeplatform gør, at båden virker noget større, når den ligger for svaj. Se video og fotogalleri af båden, der importeres af ShipShape i Rungsted.

Tjek din båd i vandet - DMI varsler om forhøjet vandstand ved nordvendte kyster på Fyn og Sjælland

Den kraftige vind medfører, at vandstanden ved de nordvendte kyster på Fyn og Sjælland samt de tilhørende fjordsystemer bliver højere end normalt. Her til morgen og i formiddag stiger vandstanden, og den ventes at nå sit maksimum i de tidlige eftermiddagstimer på mellem 110 og 130 cm over normal…

Quorning Boats styrer mod generationsskifte - 26-årige Peter Quorning i direktørlære hos sin far

Værftejer Jens Quorning er 59 år og har stadig mange år tilbage hos Quorning Boats, fortæller han til Minbaad.dk, der mødte far og sønnen Peter Quorning. Sidstnævnte skal en dag skal overtage det succesfulde værft i Skærbæk, der blev startet i 1967 af Børge Quorning, der i dag er 90 år.