Gå til hoved-indhold

Copenhagen Boat Show 2022 allerede fra torsdag 25. til søndag 28. august på Ishøj Havn

Torsdag 25. august 2022 kl. 12 åbner årets bådmesse i Ishøj portene til 4 dages Boat Show” med masser af nyheder i alle kategorier af vand-liv. For første gang vil der i år blive taget entré, og man kan med fordel købe billetterne online til kr. 64,00 pr. person mod kr. 80,00 ved indgangen.

Slag fra bom slår sejler bevidstløs og kaster ham i Kattegat

Hustruen kan derefter se sin mand ligge på maven med hovedet under vand. Hun forsøger først at tage sejlet ned og dernæst at starte bådens motor. Det lykkedes ikke, fortæller Forsvaret.

690.000 så 40 skibe i The Tall Ships Race i Aalborg

Nordjyllands Beredskab anslår, at årets Tall Ships Races har været besøgt af op mod 690.000 personer, skriver Nordjyske, der også viser dronevideo af skibene, da de forlod Aalborg.

Fransk solosejler måtte vente natten over i sin kæntrede Open 40, inden redningshold kunne få ham ud

En 30 centimeter luftlomme og en overlevelsesdragt holdt natten til tirsdag den 62-årig franske Open 40-sejler Laurent Camprubi i live, efter han kæntrede ud for Spaniens kyst. 16 timer måtte han vente. - Jeg var nødt til at overleve for min familie, siger den erfarne sejler.

Skypumpe med 42 m/sek. flytter sejlbåd og mandskab og tung turbøje ind på lavt vand

Maxi Mixer fra Holbæk lå for svaj ved en turbøje øst for Orø. Indtil skypumpen kom over båden og deres besætning. Maxien flyttede den flere tons tunge bøje omkring 20 meter indtil båden ramte grunden. Der var fire personer om bord på båden, fortæller Dansk Søredningsselskab i Lynæs.

Kendis-hvalrossen Freya var sur: Jagtede badegæst

Nu er den 600 kilo tunge hvalros igen på spil. Torsdag formiddag melder politiet i Oslo nemlig, at den aggressive hun-hvalros har jagtet en badende gæst ved halvøen Kadettangen vest for den norske hovedstad, skriver Ekstra Bladet.

Tre nordmænd i speedbåd drev rundt ude i Skagerrak - ingen vidste hvor de var

Norsk kystvagt kunne ikke finde ud af, hvor den lille speedbåd (med motorstop) befandt sig - kun at det var langt ude i Skagerrak mellem Skagen og Kristiansand, skriver Nordjyske, men så kom en Skagen-trawler til undsætning. - Husk nu AIS, GPS og VHF, når I sejler ud, siger fiskeskipper.

Østjyllands Politi måtte redde surfer der ikke kunne sætte sejl langt fra kysten

Fredag eftermiddag var Østjyllands Politis maritime patrulje på kontrol på vandet ud for Egå. Det var et held for en windsurfer.

Bådværft alvorligt ramt med russisk S-200 antiluftskyts missil

Den ukrainske bådindustri led forleden et alvorligt slag. For første gang i flere måneder ramte et missil en bådproducents produktionsanlæg. Det er gummibådsproducenten MS Marines fabrik i Mykolaiv i det sydlige Ukraine. Artikel opdateret 3.8.22.

 

Skipper fik ildebefindende og faldt om på motorbåd ved Lyø - ingen andre om bord var sejlere

Motorbåden ”Julle” var på tur fra Fynshav til Lyø. Bådens skipper havde inviteret fire med på sejlads. Pludselig får skipperen et ildebefindende og falder om på båden. De fire andre, der er med båden alarmerer via 112, fortæller kaptajnløjtnant Henrik E. Elborough.