Gå til hoved-indhold

Standup-paddler Casper Steinfath nu i Stevns - halvdelen af Danmark rundt er en realitet

Danmark rundt langs kysten er målet for Casper Steinfath, der er seksdobbelt verdensmester i Stand Up Paddling. Turen er på intet mindre end 1.400 kilometer, og i går kunne han markere, at han var lidt over halvvejs. I Rødvig mødte han lokale fans.

Film, lyd og animationer skal vække 200 skibsmodeller til live i Helsingør

En milliondonation gør det muligt at udbygge M/S Museet for Søfarts imponerende samling af skibsmodeller. Udstillingen forventes at stå klar om to år.

Dansk Søredningsselskab med frivillige etablerer ny station i Faaborg  

Med redningsstationen i Faaborg er Det Sydfynske Øhav dækket godt ind, idet DSRS allerede har stationer i Rudkøbing og Assens. Nu skal en masse sejlere uddannes til reddere.

Frivillig redder ønsker tvunget duelighed for alle: Kan det for guds skyld ikke snart blive et lovkrav

I danske farvande kan man lovligt sejle en sejlbåd op til 15 meter, uden at man kender det mindste til vand, vind, vejr eller fartøjets egenskaber. Samtidig er antallet af redningsaktioner, ifølge Dansk Søredningsselskab, steget fra 599 i 2019 til 938 i 2021. 

DSRS Helsingør holdt stor SAR-øvelse: Kollision mellem to både i den nordlige del af Øresund

Den ene båd synker, og besætningen på den anden ryger i vandet og spredes for alle vinde. Det var scenariet for en stor SAR-øvelse, som DSRS Helsingør havde tilrettelagt og afviklede i weekenden 23.-24. april. Deltagerne i øvelsen var fra Sverige og Danmark.

 

Dragør Bådeværft hædres for ekstraordinær lærlingeindsats

Seks ud af 18 ansatte hos Dragør Bådeværft er lærlinge. Virksomheden tiltrækker fremtidens talenter indenfor bådebygning. Derudover løfter virksomheden et stort uddannelsesmæssigt ansvar. Derfor hædres Dragør Bådeværft med DI Hovedstadens Lærepladspris 2022.

 

Miljøvenlig Coppercoat-bundmaling holder 10-15 år

Coppercoat holder bunden ren i mindst 10 år og med et minimum af vedligeholdelse. Coppercoat er blandt de miljøvenlige, langtidsholdbare bundmalinger på markedet og består af en vandbaseret epoxy og 99,7 procent rent kobber.

Stor dansk hæder - fynsk Marlin 33 Trimaran er Årets Multihull 2022

Ved en prisuddeling i La Grand Motte i Frankrig på verdens største flerskrogsbådmesse modtog den sydfynske designer og bådebyggeren Jan Andersen prisen for sin meget velsejlende, eksklusive trimaran Marlin 33. Båden har rekord i Silverrudder, 15 timer rundt om Fyn.

Hvad er det med Bavaria? Bådekspert Lars T. Olsen deler sine erfaringer

Alle er pludselig Bavaria-ejere. Hvorfor? Det undersøger Cille Rosentoft for Minbaad.dk i en artikelserie, hvor bådkonsulent Lars T. Olsen fra CDE Danish Marine Design ApS og Baadtjek ApS denne gang svarer på spørgsmål.

Minbaad undersøger: Hvad er det med Bavaria-bådene? interview med Bavaria-familien Madsen

Cille Rosentoft her fra siden taler med Bavaria-sejlere. Denne gang gælder det familien Madsen fra Egense Havn i Limfjorden. Lige nu er de ved Napoli i Italien i deres Bavaria 40, Katharina.