Gå til hoved-indhold

Flydende bådmesse Copenhagen Boat Show 2021 har næsten udsolgt stande

Sommerens bådmesse i Ishøj Havn fra Fredag 3. til søndag 5. september, har størstedelen af de mange stande er lejet ud og alle de store mærker er repræsenteret. Der bliver nok at kigge på for sejlglade gæster, lover arrangørerne Tempo Huset og Danboat.

Far og datter faldt over bord fra 30 fods Ballad da søgelænderet knækkede

Faderen Sebastian fik hurtigt talt 6-årige Sif til ro i vandet og gjort en farlig situation mindre skræmmende. Moderen Trine sad og styrede, men så dem falde i vandet og begyndte hurtigt at manøvrere hen til Sif og Sebastian, fortæller Gilleleje-forældrene i en beretning, som andre kan lære af.

Kæmpe ocean-laboratorium på skib fra Svendborg skal drive i Atlanten i 100 dage

Den Svendborg-byggede tremastskonnert Activ af London har smidt fortøjningen til Frederiksøen.

Mor og datter på SUP-boards trodsede advarsel og måtte hentes af Østjyllands Brandvæsen

Nu sker det igen. Det kunne have været gået helt galt for en mor og hendes teenagedatter søndag i Aarhus. En hård fralandsvind førte dem ud mod bugten, hvor de mistede kræfterne til selv at komme ind.

Tre verdenspremiere på Öppet Varv 27.-30 august på Orust

Der bliver tre verdenspremiere på Öppet Varv, Skandinaviens største sejlbådsmesse, i Ellös, på Orust i 2021. De tre både er Arcona 385, Hallberg-Rassy 400 og Hallberg-Rassy 50. Der bliver også en skandinavisk premiere for Bavaria C38.

To passionerede Aalborg iværksættere SURFMORE og Wayve samarbejder om at surfe

To lokale Aalborg virksomheder, SURFMORE og Wayve, har slået deres hoveder og SUP boards sammen. De indgår nu i et samarbejde som kommer til at styrke dem begge henover sommeren og i fremtiden.

Syv gode råd inden badning fra båden - lad altid én person blive om bord

En række forholdsregler bør tages, inden sejleren springer i havet fra sejl- eller motorbåden. Sørg blandt andet for, at der altid er én sejlduelig person på båden, opfordrer Søsportens Sikkerhedsråd. Inden for de sidste 5 år er 5 sejlere i Danmark druknet i forbindelse med badning fra båd.

11-årig søn ringede om hjælp efter faderen var hamrende beruset - helikopter sendt på vingerne

Helikoptere og redningsbåde blev sat i værk efter 11-årig dreng ringede til et familiemedlem og fortalte, at faren var faldet om i en båd ved Thurø.

Toplækker ClubSwan 125 kysser Øresund - hurtigste enkeltskroget sejlbåd i verden

Sejler og fotograf Michael Svensson mødte da lige en 42 meter ClubSwan 125, Scorpios, som med 20 knob drønede forbi Kronborg om bagbord med kurs mod Skagen. Se de mange skud af den finske båd, som få kan sejle fra.

Boganmeldelse: Når de fine karrierejobs skiftes ud med eventyr på en 40-fods sejlbåd

Fra Sydkorset til Nordstjernen er en traditionel sejlerbog med rejsebeskrivelser, men heldigvis får vi også lov at komme tæt på forfatterne og deres indre rejse. Carsten og Vinni Breuning håber med bogen at inspirere andre til at gå efter drømmene. Læs Cille Rosentofts anmeldelse.