Gå til hoved-indhold

Dronning Margrethe gav kærligheden til sejladsen videre på Dannebrog - se ny særudstilling om kongeskibet

Tirsdag blev M/S Museet for Søfarts særudstilling ’Danneborg – Kongeskib i 90 år’ officielt indviet af H.M. Dronningen. Efter åbningsceremonien fik dronningen en rundvisning i udstillingen, der rummer et væld af genstande og personlige fortællinger fra Kongeskibets 90-årige historie.

Poul Kirketerp - det kæmpe sejlertalent med 3 x VM-guld i OK-jolle blev 70 år

Nekrolog. Den dansker, der har vundet flest VM-guld i OK-jollen, er århusianeren Poul Kirketerp med tre styks i 70’erne. - Dengang var Poul stjernen. Han var en trendsætter i OK-jollen, især på læns var han hurtig, siger sejlervenen Finn 'Beton' Jensen. Bisættelse på fredag.

Faaborg håber, at Dansk Søredningsselskab kommer til byen

På kysten mellem Assens og Rudkøbing har man ingen søassistance. Det kræver frivillige - men de frivillige skal nok være der, siger Dansk Søredningsselskab til TV 2 Fyn. I morgen onsdag vil man holde informationsmøde i Faaborg Sejlklub og finde reddere.

Pointer 30 - luksuriøs weekendsejler til sommerdage

Hollandske Jachtwerft Heeg er ved at udvikle en luksuriøs weekendsejler, der vil koste 1,12 mio. kroner med moms. Fire kan sove i båden med cockpit, der kan åbnes agter.

Første dansker ror over Altanterhavet alene - kæmpede med ensomheden i 55 dage

Lasse Wulff Hansen brugte præcis 55 dage, én time og ni minutter på at krydse Atlanterhavet i en robåd.

Få mere overblik over finansiering og lån til en ny båd

Sponsor-indhold: Vælger du at samle dine lån, vil der oftest være lavere renter, og du kan nemmere skabe dig overblik over forskellige aspekter. Det drejer sig blandt andet om, hvor meget du har lånt, eventuelle lånegebyrer, de forskellige tilbagebetalinger og renter.

Dækproducenten Michelin sætter oppustelige sejl på fragtskibe

Den franske dækproducent Michelin vil reducere miljøfarlige udledninger fra store oceangående fragtskibe ved at sætte sejl, der bliver oppustelige som Michelin-manden. Det franske firma vurderer, at brændstofbesparelsen kan være 20 procent.

 

Furuno-kursus i Hvidovre om radar og AIS for lystsejlere med brosimulator

Tirsdag den 8. marts 2022 fra klokken 17.30 til 21.30 kan 25 personer deltage i kurset. Restriktioner er ophævet. Opdateret 3.2.22.

Førerløse færger fra Tuco-værftet skal sejle som fjordbus i Nordjylland

Tuco Yacht Værft i Faaborg er i fuld gang med at bygge Danmarks første eldrevne og førerløse færge. Måske vil man også se færgetypen i det sydfynske, vurderer Tuco-direktør Jonas Pedersen.

Isbryderne Danbjørn og Isbjørn kan ikke sælges som isbrydere - nu går de som skrot

Rusten er begyndt at løbe ned af de engang så stolte skibe Danbjørn og Isbjørn. Lars Ahrenholt, tidligere formand for Hals Samråd, forstår ikke, at statens to gamle isbrydere i årevis ligger og forfalder ved havnen i Hals. Staten har forgæves forsøgt at sælge isbryderne siden 2013.