Gå til hoved-indhold

Aeolos P30 Racer accelerer op til tre gange hurtigere end andre 30-fods både

Med en vægt på 1,55 tons, der er mindre end 50 procent af den gennemsnitlige 30-fods båd, og med 40 procent mere sejlareal og 30 procent bedre ballastforhold kommer båden fra Dubai hurtigt op i fart. P30'eren er designet til den ambitiøse shorthand-sejler. I år kommer der en til Danmark.

Bedste sejlbåde er kåret i European Yacht of the Year 2022 - fx Hanse 460 og Hallberg-Rassy 50

Hanse 460, Hallberg-Rassy 50, JPK 39 FC, Saffier 33 Life og Outremer 55 stak af med priserne under dagens prisoverrækkelse. Hør nogle af juryens udtalelser, fortæller norske Seilmagasinet.no. Se også video med vinderne.

 

Ny fransk Dufour 32 med kæmpe soldæk agter

Spændende, ny Dufour 32 ser dagens lys. En stor badeplatform gør, at båden virker noget større, når den ligger for svaj. Se video og fotogalleri af båden, der importeres af ShipShape i Rungsted.

Tjek din båd i vandet - DMI varsler om forhøjet vandstand ved nordvendte kyster på Fyn og Sjælland

Den kraftige vind medfører, at vandstanden ved de nordvendte kyster på Fyn og Sjælland samt de tilhørende fjordsystemer bliver højere end normalt. Her til morgen og i formiddag stiger vandstanden, og den ventes at nå sit maksimum i de tidlige eftermiddagstimer på mellem 110 og 130 cm over normal…

Quorning Boats styrer mod generationsskifte - 26-årige Peter Quorning i direktørlære hos sin far

Værftejer Jens Quorning er 59 år og har stadig mange år tilbage hos Quorning Boats, fortæller han til Minbaad.dk, der mødte far og sønnen Peter Quorning. Sidstnævnte skal en dag skal overtage det succesfulde værft i Skærbæk, der blev startet i 1967 af Børge Quorning, der i dag er 90 år.

Lynetteholm-projekt: Både demonstrerede lørdag mod dumpningen af slam i Køge Bugt

Op mod 100 både demonstrerede i Københavns Havn som konsekvens af det gigantiske anlægsbyggeri Lynetteholm i Københavns Havn.

Tursejler-journalist Anders Høegh-Post fra Snekkersten Skotterup Sejlklub er stille sovet ind

Sirenen, en Concorde 38, er nok den mest fotograferede båd i Danmark, idet Anders i en lang årrække var skribent på BådNyt, hvor han lavede de fleste turbeskrivelser, som var både informative og omhyggelige. Anders Høegh-Post, der kun brugte søkort og ikke kortplotter, blev 82 år. Snekkersten…

Ny Nordship 500 til jordomsejling på vej til amerikaner

Fire dobbeltkahytter og masser af plads, et stærkt skrog og 360 grader udsyn fra kahytten gør den danske 50-fods dæksalonbåd til en oplagt turbåd, som også kan krydse Atlanterhavet. Vi besøgte Nordship og fik en rundtur på byggeriet.

Formand for Dansk Søredningsselskab: Vi svarer selvfølgelig (hvis du ringer på det rigtige nummer)

Vingeskudt sejler fik ingen hjælp. Det gælder om at have kodet Dansk Søredningstjeneste ind i sin telefon, hvis uheldet er ude, for hvis du googler de frivillige redderes telefonnummer, finder du administrationen, som ofte er lukket. Redder-formand Steen Wintlev forklarer.

Ny sejler drev vingeskudt mod færger og skibsrute - Søredningstjenesten svarede ikke

Hvad gør man, når man har brug for hjælp til søs, men ikke har en VHF og Lyngby Radio ved hånden? Det skriver sejler Ole Rosted, der her fortæller om en oplevelse, hvor en grøn sejler var i problemer i strømfyldt farvand ved Helsingør.